Homme
09. aug
20...28
13...18
Ülehomme
10. aug
19...24
13...18

Meelelahutus

Laupäeval selguvad esmakordselt Eesti meistrid cheerleadingus

Foto: TalTech Cheerleadersid/Delfi
12:42 13. detsember 2019
Autor: Seitsmesed

Sel laupäeval, 14. detsembril toimuvad Jüri spordihoones Eesti esimesed cheerleadingu meistrivõistlused. Võistlustel osaleb ligi 160 sportlast üle Eesti.

„Eestis on palju tantsutüdrukute ja cheerleaderite tiime ning soovime cheerleadingu kui spordiala arengule Eestis hoogu juurde anda ja arendada eeskätt rahvusvahelistele võistlustele vastavat cheerleadingut,“ rääkis Eesti Cheerleadingu Liidu (EstCU)  juhatuse liige ja võistluse üks korraldajaid Laura Karindi. „Eesti on viimastel aastatel olnud cheerleadingus esindatud nii Euroopa kui ka maailma tasemel ja seda väga edukalt. Eesti meistrivõistluste kaudu ongi võimalik kvalifitseeruda erinevatele tiitlivõistlustele, nii nagu iga teisegi spordiala puhul. Tegemist on esimeste vabariiklike võistlustega, mis toimuvad rahvusvaheliste reeglite järgi,“ selgitas Karindi.

Võistlusi korraldab Eesti Cheerleadingu Liit koostöös spordiklubidega TalTech Cheerleaders, Selver Tallinn Dance Team ja Sache Tantsutüdrukud.

Karindi sõnul on liidu eesmärk Eesti cheerleadingu tiime ühendada ja anda kõigile soovijatele võimalus ala arendamisel kaasa rääkida. „Siinkohal suur tänu meie liidu liikmetele kaasa mõtlemise eest ja ürituse korraldamise enda peale võtnud tiimidele!“

Tänavu toimuvad meistrivõistlused on esimesed, kuigi aasta varem, 2018. aasta lõpus korraldati TalTech Cheerleaders eestvedamisel esimene klubidevaheline võistlus. „Kui eelmisel aastal osales võistlusel kaks klubi, siis tänavu on osalejaid juba seitsmest klubist. See on Eesti võistlus-cheerleadingu vaatest väga suur edasiminek,“ rääkis EstCU teine eestvedaja ning võistluste kohtunik Monika Kollo. „Lisaks 160 võistlejale on meil kohal ka 9 kohtunikku Eestist, keda oleme koolitanud, ning 1 külaliskohtunik Soomest. Kohtunikud hindavad kava vastavalt suunale, nt tehnikat, akrobaatiliste elementide taset, soorituse puhtust ja turvalisust ning selle põhjal selgitatakse välja parimad,“ rääkis Kollo.

Meistrivõistlused toimuvad erinevatel tasemetel kahes erinevas kategoorias – cheerleading ehk akrobaatiline osa ja performance cheer ehk tantsulisem osa, kus kõrged visked ja püramiidid pole lubatud. Eraldi võistlusklass on ka minidele, ehk kuni 12-aastastele cheerleaderitele. 

Võistlus toimub Jüri spordihoones 14. detsembril kell 11-15 ja on pealtvaatajatele tasuta!


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!