Kuldgloobused: kes võidutsesid ning kes jäid tähesärast ilma?

Seitsmesed

Täna öösel jagati Los Angeleses juba 77. korda ihaldatud Kuldgloobuseid. Teeme väikse ülevaate, kes millise auhinna koju viis.

Parimaks draamafilmiks tunnistati Sam Mendese sõjafilm "1917", kes ühtlasi pälvis selle sama filmi eest ka parima režissööritöö tiitli. Parimaks komöödiafilmiks/muusikaliks tunnistati aga Quentin Tarantino "Ükskord Hollywoodis", mille eest tunnustati teda ka parima originaalkäsikirja Kuldgloobusega. Üllatuslikult pälvis parima meeskõrvalosatäitja auhinna selle sama filmi eest Brad Pitt.


Foto: Kevin Winter/AFP/Scanpix

Parima meesnäitleja tiitli draamafilmide kategoorias pälvis Joaquin Phoenix filmi "Joker" eest ning parima naisnäitleja tiitli samas kategoorias napsas Renée Zellweger filmiga "Judy". Komöödiafilmide kategoorias läksid auhinnad vastavalt Taron Egerton, kes mängis Elton Johni filmis "Rocketman" ning Awkafina filmiga "The Farewell".

Oodatult võitis parima lühisarja/telefilmi Kuldgloobuse rohkelt kiidetud HBO sari "Tšornobõl". Üllatuslikult jäid aga auhindadeta natsikomöödia "Jänespüks Jojo" ning Apple Tv Plus-i sari "The Morning Show". 

Kaheksakordne Kuldgloobuse laureaat Tom Hanks sai Cecil B. DeMille'i nimelise elutööauhinna ning pidi oma kõne ajal võitlema rõõmupisaratega. "Mees, keda on õnnistatud perega, kes niimoodi esireas istub - naisega, kes on igatpidi fantastiline, kes on õpetanud mulle, mis on armastus. Viie lapsega, kes on oma vanamehest vapramad ja tugevamad ja targemad. Ma ei suuda kirjeldada, kui tähtis teie armastus minu jaoks on..." rääkis näitleja murduval häälel.

Tervet nimekirja kõigist nomineeritutest ning võitjatest vaata SIIT

Kommentaarid puuduvad