Viljandimaal filmitud linateos jõuab Eesti kinodesse

Seitsmesed

Sellel nädalal jõuab Forum Cinemase Centrumi kinno Soome ja Eesti ühisfilm «Maria paradiis», millest suur osa filmiti üle-eelmisel aastal Viljandimaal, kirjutab BNS.

Üle-eelmisel aastal Viljandi kandis vändatud «Maria paradiis» räägib 1920. aastatel Helsingi lähistel Toivola häärberis tegutsenud kristlikust ususektist, mida juhtis karismaatiline Maria Åkerblom. Sektiga liitunud 16-aastane orb Salome usub sekti juhi lubadusi, on oma elu täielikult usule pühendanud ja tahab üle kõige teenida juhi soosingut. Kui Salome Maria mõrvakatses süüdistatuna arreteeritakse, hakkab tema usk tasapisi hääbuma.

Olustvere mõis kujutabki filmis Toivola häärberit ja seetõttu on seal filmitud palju kaadreid. Samuti on filmis näidatud palju Olustvere lossi ümbrust. Lisaks salvestati kaadreid ka Viljandi kohtumajas.

Filmi produtsent Evelin Penttilä meenutas sel nädalal sotsiaalmeedias 2018. aasta suve võtteperioodi. Ta kirjutas, kuidas Olustvere mõisas ehk peamises võttepaigas oli ainus lahendus hea helikvaliteedi saamiseks täita ruumid sadade heeliumiga täidetud õhupallidega, kuid operaatori ja valgusmeeskonna vajaduste tõttu pidid pooled olema mustad ja pooled valged.

Penttilä kirjutas postituses, et säärane vajadus tekkis kõigest nädalake enne võtteperioodi algust. «Võtsime ühendust õhupallide maaletoojaga ja selgus, et oleme lootusetult hiljaks jäänud. Aga helimeeskond ei andnud alla ja siis tuligi viimastel päevadel enne võtteid kraapida üle Eesti kokku kõik õhupallid ja leida kohalikud, kelle abiga veel öö enne filmimist sadu palle heeliumiga täita.»

Sakala kirjutas mõnda aega tagasi, et Soome kinodes oli filmi külastatavus hea ning ka rahvusvahelistel filmifestivalidel võeti see hästi vastu. Evelin Penttilä sõnas tookord Sakalale, et tuntud Soome režissööri Zaida Bergrothi linateost näidati näiteks Toronto filmifestivalil kolm korda täissaalidele.

Filmis astuvad üles ka Eesti näitlejad Rein Oja, Katariina Tamm ja Ott Aardam ning kõrvalrollides ja taustanäitlejatena võib näha palju Viljandimaa inimesi. «Olustvere mõis on filmis prominentsel kohal, seega viljandimaalastele on see kahtlemata põnev vaatamine,» ütles Penttilä.

Kommentaarid puuduvad