Saatejuht Sander Rebast tunnustati selge kõneleja tiitliga

Seitsmesed

Eesti Vaegkuuljate Liit tunnustab neljapäeval järjekordseid Selge Kõneleja auhinna nominente - seekord saavad tunnustuse TV3 saate "Su nägu kõlab varsti tuttavalt" saatejuht ja näitleja Sander Rebane, Kaja Kärner Vikerraadio "Reporteritunnist" ning Draamateatri näitleja Ita Ever, kirjutab BNS.

Selge kõneleja valimise käivitas Eesti Vaegkuuljate Liit seitse aastat tagasi. Ettevõtmise eesmärk on pöörata suuremat tähelepanu kenale suulisele eestikeelsele väljendusele. Algselt valiti selge diktsiooniga kõneleja telesaatejuhtide seast, hiljem lisandusid ka raadiosaatejuhtide ja teatrinäitlejate kategooriad.

Kuulmislangusega inimesi on umbes 20 protsenti elanikkonnast ja see näitab kasvutrendi. Seepärast on väga oluline, et teleri või raadio kaudu edastatav info oleks arusaadav kõigile. Ka teatris, kus alati pole subtiitreid, on näitleja selge hääl ja hea diktsioon võtmetähtsusega.

Auhindade üleandmine toimub neljapäeval kell 16 Eesti Puuetega Inimeste Kojas. Üritus on kõigile avatud.

2013. aastal sai tunnustuse Mihkel Kärmas, 2014. aastal Marko Reikop ja Owe Petersell, 2015. aastal Anu Välba, Märt Treier ja Helgi Sallo, 2016. aastal Urmas Vaino, Pille Minev ja Märt Avandi, 2017. aastal Margus Saar, Allan Roosileht ja Luule Komissarov ning 2018. aastal Joonas Hellerma, Neeme Raud ja Ülle Lichtfeldt.

 

Kommentaarid puuduvad