Harry ja Meghan asuvad Kanada kodakonsust taotlema

Seitsmesed

Vaatamata tõsiasjale, et prints Harry on Kanada monarhi lapselaps ja troonijärjekorras kuuendal kohal, siis peab ka tema taotlema Kanada kodakondsust nagu kõik tavainimesed, kirjutab Kroonika.

Harry ja Meghani otsus kolida mõneks ajaks Kanadasse selgus pärast esmaspäevast kuningliku perekonna kriisikohtumist. Hetkel pole veel kindel, kas paar kavatsebki jääda riiki jäädavalt või plaanivad nad mõne aja pärast liikuda edasi hoopis Meghani kodumaale USAsse. Kui aga jäädavalt, tuleb neil taotleda kodakonsus.

Seadus ütleb, et Kanada monarh ehk kuninganna Elizabeth ll-le kehtib spetsiaalne staatus, mille järgi ei ole tal vaja isegi passi, et riiki siseneda. "Tal on kõik seaduslikud õigused, sest kõik, mida valitsus teeb, tehakse tema nime alt," selgitas professor Philippe Lagasse.

Ülejäänud perekonnale aga sellised privileegid ei laiene. "Meil pole isegi seadusi, mis tunnistaks kroonitud päid Kanada kuninglikena," selgitas Lagasse.

Täispikka artiklit loe Kroonikast.

 

Kommentaarid puuduvad