Filmiekspert Timo Diener: meile sai Oscaritel saatuslikuks vähene rahvaarv

Seitsmesed

Tuntud filmiekspert Timo Diener käis saates "Ringvaade" ning selgitas, miks tema arust eesti film "Tõde ja õigus" siiski Oscari nominatsiooni ei saanud, kirjutab sky.ee.

Diener ütles alguses, et kui vaadata kõiki neid filme, mis lõpuks parima võõrkeelse filmi Oscari nominentide hulka said, siis võis Eestile saatuslikuks saada vähene rahvaarv.

„Poola oma 40 miljoniga trumpas üle,“ ütles Diener. Mees selgitas edasi, et kui vaadata „poolfinalistide“ hulgas olnud kümmet filmi, kuhu kuulus ka „Tõde ja õigus“, siis Eesti film oli ainuke, millel polnud USAs levitajat.

„Ta ei olnud kuskil laialt jooksnud või saadaval. Teised olid ju seal kinodes jooksnud. Palju rohkem oli akadeemia liikmetel, keda on kokku 9000, palju rohkem võimalusi oli neid näha,“ ütles Diener.

Diener lisas, et „Tõe ja õiguse“ meeskond tegi väga kõva tööd akadeemia liikmetele mõeldud linastustega ja kohtumistega, aga nüüdseks võib öelda, et natukene jäi väheseks. „Meie ju võime öelda, et jäi napilt välja, aga võib-olla oli kümnes. Aga me ei tohiks lõppkokkuvõttes unustada, et neid riike oli kokku 91, kes seda teekonda alustasid, ja väike Eesti jõudis kümne hulka.“

Loe täispikka artiklit portaalist sky.ee

Kommentaarid puuduvad