Muusikaauhindade galal võidutsesid Anna Kaneelina ja nublu

Seitsmesed

Saku suurhallis reedel toimunud Eesti muusikaauhindade galal pälvisid enim auhindu Anna Kaneelina ja nublu; kokku jagati kodumaise muusikamaailma tippsündmusel auhindu 18 kategoorias.

Möödunud aasta kevadel oma debüütalbumi välja andnud Anna Kaneelina ehk kodanikunimega Anna Pärnoja pälvis kokku neli auhinda aasta alternatiivi/indiealbumi, debüütalbumi, naisartisti ja aasta albumi kategooriates.

Võrdväärselt neli auhinda pälvis ka räppar nublu, kes võitis kategooriad aasta hip-hop/rap/R’n’B-artist ja aasta meesartist. Samuti pälvis nublu parima laulu ja muusikavideo preemia laulu eest "Für Oksana", mis sündis koostöös gameboy tetrisega.

Muusikaauhindade võitjad selgitas välja fonogrammitootjate ühingu kokkukutsutud ligi 160-liikmeline žürii, mis koosnes erinevates muusikavaldkondades aktiivselt tegutsevatest inimestest, kelle seas on nii artiste, fonogrammitootjaid, kontserdikorraldajaid, muusikaajakirjanikke, diskoreid kui ka artistide agentuure. Aasta artist selgus Elu24 ja Eesti Muusikaauhindade läbiviidud rahvahääletusel.

Aasta klassikaalbumi kategooria võitis ERSO, ja seda Heino Elleri sümfooniliste poeemide salvestuse eest Olari Eltsi dirigeerimisel. 

Aasta džässialbumi auhinna pälvis aga Kadri Voorand plaadi eest pealkirjaga "In Duo with Mihkel Mälgand".

Nii aasta ansambli kui ka rokialbumi tiitel läksid Põhja Konnale, Estonian Cello Ensemble'ile ja Vox Clamantisele ühisprojekti eest pealkirjaga "Hetk. InSpereeritud Tüürist".

Kommentaarid puuduvad