Juutuuber Evert Poom tuli kapist välja juba 12-aastaselt

Seitsmesed

Eesti üks armastatumaid juutuubereid Evert Poom ühines sotsiaalministeeriumi kampaaniaga #samapaljuinimene ning rääkis avameelselt Instagramis, millega on pidanud homoseksuaalina üles kasvades silmitsi seisma, kirjutab Kroonika.

Poom rääkis avalikult sallivuskampaania videos, et tuli sõprade ees kapist välja juba 12-aastaselt. «Ma suhtlesin ainult tüdrukutega. Ma vihkasin jalgpalli ja ma ei saanud absoluutselt aru, miks need rinnad nii erilised on,» kirjeldas ta toonaseid tundeid.

Kuigi Poom tundub praegu oma orientatsiooni ja olemuse osas väga enesekindel, tunnistas ta, et alati pole sellega nii lihtne olnud. «See ei olnud lihtne siis, kui mu saladust räägiti kõigile vastu minu tahtmist. See ei olnud lihtne siis, kui ma õhtul voodis palusin, et ma saaksin ennast muuta.» avaldas ta.

Kuigi Poom sai raskustest üle, ei tohiks kellegi lapsepõlv tema sõnul nii raske olla. «Proovime üksteist rohkem kuulata ja mõista, vaid nii saame luua ühiskonna, kus kõik tunnevad ennast turvaliselt ja aktsepteerituna,» kirjutas ta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ma olin 12 aastane, kui ma olin juba täiesti kindel, et ma ei ole nagu kõik teised poisid. Ma suhtlesin ainult tüdrukutega. Ma vihkasin jalgpalli ja ma ei saanud absoluutselt aru, miks need rinnad nii erilised on. Ma tean, et ma tundun selle kõige juures väga enesekindel ja tegelikult olengi, aga see ei ole alati nii lihtne olnud. See ei olnud lihtne siis, kui mu saladust räägiti kõigile vastu minu tahtmist. See ei olnud lihtne siis, kui ma õhtul voodis palusin, et ma saaksin ennast muuta. Ja see ei olnud lihtne siis, kui täiskasvanud mu ümber sisestasid mulle, et see on võimalik. Aga ma tulin sellest välja. Siiski, see ei peaks, ega tohiks nii raske olla. Kõik me oleme erinevad, kuid ikka sama palju inimesed, vaatamata meie näilistele erinevustele. Proovime üksteist rohkem kuulata ja mõista, vaid nii saame luua ühiskonna, kus kõik tunnevad ennast turvaliselt ja aktsepteerituna. Jaga enda lugu #samapaljuinimene #koostöö @sotsiaalministeerium.ee Filmis ja monteeris @gretchenlawrenc

A post shared by evert 4 ever (@evertpoom) on

Täispikka artiklit saad lugeda SIIT 

Kommentaarid puuduvad