Värske lastefilm “Sipsik” sai karmi kriitika osaliseks

Seitsmesed

ERRi kultuuriportaalis ilmunud arvustus annab nädalavahetusel eellinastunud lastefilmile "Sipsik" karmi hinnangu ning arvustanud toimetaja viskab lõpetuseks õhku küsimuse - kelle huvides oli tappa Sipsik?

"Õigupoolest on film "Sipsik" suhteliselt juhuslike ja kehvalt seotud sündmuste jada, mis sündinud filmitegijate (nende hulgas taanlase Karsten Kiilerichi) peas ning kuhu on vahele pikitud vihjeid Raua loodule," kirjutab arvustaja ERRi kultuurikülgedel.

Arvustav filmivaataja, kes oma 7- ja 5-aastase lapsega filmi vaatamas käis, tunnistab: "Samuti viimastel aastatel korduvalt Sipsikut lugenud ning nädalavahetusel koos viieaastase tütrega filmi vaatamas käinud kolleeg võttis oma "elamuse" kokku tabavalt: "Tõde ja õigus" õnnestus filmina sellepärast, et Tanel Toom ei lasknud Jussi asemel end Maril üles puua ega teinud Andresest ja Pearust südamesõpru, vaid järgis olemasolevat toimivat süžeed. Miks siis on "Sipsiku" multifilmis saanud toredast raamatu-Anust virisev tüütus, Sipsiku jutt on kuuldav ainult Anule ja kogu loo telg üles ehitatud Anu ja Mardi konfliktile?"

Loe täispikka arvustust SIIT!

Kommentaarid puuduvad