Üllatus missugune! Dirigent Kristjan Järvi unistab hoopis hip-hopi produtsendi ametist

Seitsmesed

Uus-Meremaa festivali eel paljastab dirigent Kristjan Järvi sealsele kohalikule väljaandele Noted antud intervjuus, et ta polegi kunagi tahtnud dirigendiks saada, vaid teda on lapsest peale köitnud hoopis hiphop-muusika.

Intervjuust tuleb välja, et Järvi on kuulsa dirigentide dünastia noorim liige. Tema isa Neeme Järvi on üks maailma kuulsamaid dirigente ja ka onu Vallo ning vanem vend Paavo alati sama ametit pidanud.

Lisaks on Järvi kasvanud üles New Yorgis ning on klassikalist muusikat, hiphoppi ja jazzi ühendava loomingulise kollektiivi Absolute Ensemble ning ansamblite Põhjamaa Pulss ja Läänemere Filharmoonikud asutaja. Lisaks juhib ta oma firmat Sunbeam Productions.

Ühtlasi tunnistab Järvi, et tal polnud mingit plaani sama ala peale minna, mis tema ülejäänud pereliikmed. "Mind imeti sellesse nagu vesiliiva. Kui minust midagi üldse oleks pidanud saama, siis hiphopiprodutsent. Vot see muusika mulle meeldib. Mul ei ole midagi klassikalise muusika vastu, kuid see institutsioon on iseenda kõige hullem vaenlane. See on nagu ajast ja arust tehasemudel, mida pole aegade algusest peale uuendatud. Inimesi ei tule õpetada klassikalist muusikat armastama. Igaüks peaks saama nö "otse tänavalt" sisse astuda ning öelda: "Issand jumal, miks ma seda varem pole avastanud!"

Loe täispikka intervjuud SIIT!

Kommentaarid puuduvad