“Viljandi folk” rõõmustab suurperesid

Seitsmesed

Rahvastikuministrilt reede õhtul peresõbralikkuse eest tunnustada saanud Viljandi pärimusmuusikafestival tuli sel aastal välja spetsiaalse passiga suurperedele.

"Meie tegevuse tuum on Eesti muusikalise emakeele levitamine säravate eeskujude kaudu. Mida rohkem on lapsi ja noori, kelle jaoks meie muusika on loomulik ja harjumuspärane, seda kindlamalt püsib ka eesti rahvas ja tema kultuur," ütles Viljandi pärimusmuusikafestivali pealik Ando Kiviberg, kelle sõnul on peresõbralikkus festivali olemusse sisse kirjutatud.

Väikelastega peresid näeb Kivibergi sõnul festivalil palju, sest kuni 12-aastased lapsed on sinna alati tasuta pääsenud.

"Teatavasti lapsed aga kasvavad ja suuremate lastega on kulutused perele päris korralikud. Sellest ka perepassi mõte," märkis Kiviberg. 

Perepass on mõeldud kolme- ja enamalapselisele perele, kel on olemas kehtiv Perekaart. Pass maksab 180 eurot ja tagab kõigi pereliikmete osavõtu festivali neljast päevast.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunapi sõnul toob Perekaardi programm lasterikaste peredeni 19 kultuuripakkumist.

"Viljandi pärimusmuusika festivali perepass pakub lisaväärtust, kuna on perele taskukohasem ega piira perepiletist osa saavate laste arvu ja vanust. Üheskoos kultuurisündmustel osalemine on lasterikaste perede jaoks märkimisväärse tähtsusega," kommenteeris Õunap.

Tänavune "Viljandi folk" toimub 23.-26. juulini. Seekordse festivali teema on kokkumäng, millega rõhutatakse koostegemise, koosolemise ja üksteisega arvestamise olulisust nii muusikas kui ka elus. Esimesed festivali esinejad on juba välja kuulutatud, täisprogramm tehakse teatavaks hiljemalt aprillis.

Rahvastikuminister Riina Solmani korraldatud peresõbralike ettevõtete tunnustusüritus toimus siseministeeriumis 21. veebruaril. Peresõbralikud ettevõtted ja asutused aitas välja valida lasterikaste perede Liit. Viimane annab ka välja lasterikastele peredele mõeldud Perekaarti.

Kommentaarid puuduvad