Räppar reket tähistab sünnipäeva audiovisuaalse kontsertõhtuga “Retrospektiiv 35”

Seitsmesed

4. aprillil toimub Tallinnas Fotografiskas reketi soolokontsert „Retrospektiiv 35“. Muusik teeb audiovisuaalse kontsertõhtu jooksul tagasivaate möödunud kahekümnele tegutsemisaastale ning tähistab ühtlasi enda 35. sünnipäeva, kirjutab Kroonika.

Räppar reketi esimesed ülesastumised jäävad aastasse 2001. “Laval kindlasti polnud väga julgust ja soundcheck’i aega kasutasin laval selleks, et vaadata, kas sõnad olid ikka pähe jäänud. Ei osanud midagi unistada ega loota, lihtsalt meeldis muusikat teha ja laule kirjutada,” meenutab reket, kodanikunimega Tom-Olaf Urb.

Reketi debüütalbum „Kajapark“ nägi ilmavalgust 2008. aastal, mil muusik oli lõpetamas enda õpinguid Londoni kunstiülikoolis helikujunduse erialal. Suur tähelend sai alguse ühes 2015. aastal ilmunud albumiga „Tuule tee,“ mis võeti muusikasõprade ja -kriitikute poolt väga soojalt vastu ning nomineeriti Eesti Muusikaauhindadel Aasta Hip-Hop/Rap/R’n’B albumi kategoorias.

Tänaseks viis sooloalbumit välja andnud artisti sõnul on muusika tihti tuleviku suunas vaatamine. “Tore on korraks paus võtta ja tagasi vaadata kogu oma ajaloo ja diskograafia peale – võtta kokku oma sooloalbumid, andes arusaadavalt mõnele albumile rohkem aega kui teisele ja näidata visuaale, mis mind läbi aegade saatnud on. See kontsert on kindlasti kõige põnevam asi, mille kallal ma viimasel ajal tööd olen teinud,“ räägib muusik.

Täispikka artiklit saad lugeda SIIT!

Kommentaarid puuduvad