Meelelahutaja Jürgen Pärnsalu: võtteplatsi fiilingut mujal ei tunne

uudised.ee

Jürgen Pärnsalu on multitalent, keda tuntakse enim raadiohäälena Star FMi hommikuprogrammist, saatejuhina TV3 saatest „Duubel“ ja tema näitlejarolli järgi kodumaises sarjas „Padjaklubi“. Vähemteatud faktina oli Jürgen ka mitme Eesti filmi, sealhulgas sel aastal 15 aastaseks saava ajaloolise absurdikomöödia „Malev“, tegemise juures. Kuna see lõbus komöödia jõudis äsja voogedastusplatvormile Go3, siis palusime Jürgenil meenutada, kuidas tema meelelahutajakarjääri algusaegade seiklus filmilindile sai.

Kus aasta 2005 Sinu raadio/tele/DJ/fotograafi/helitehniku karjääris paikneb?

Sel perioodi ajal õppisin ülikoolis telerežiid. Mulle on alati helimaastikud meeldinud ning ka „Maleva“ juures olin heliosakonnas tööl. Pigem küll helioperaatori käepikendus, aga see oli igati väärt kogemus. Tegin sel ajal ka DJ tööd.


Foto: Star FM

Millise emotsiooniga meenutad „Maleva“ aegu?

Filmiga “Malev” tulevad meelde ainult head emotsioonid. See oli üks hull ettevõtmine. Samuti oli kogu kamp, kes seda filmi tegi, parajalt hullud heas mõttes. Oli üks ütlemata äge kogemus. Kahju, et ma ei saanud filmi tegemise juures olla terve võtteperioodi vältel.

Kas „Maleva“ võttemeeskonnas olemine aitas kuidagi suunata tulevasi karjäärivalikuid?

Nii palju suunas, et sain aru, et filmide peal töötamine pole päris minu rida. Nimelt tegin pärast “Maleva” filmi tööd veel mõne telefilmi juures. Mulle meeldib teatav rutiin ja filmivõtted kipuvad tihtipeale liikuma täiesti kaootilises rütmis. Samas mõnikord ma igatsen väga seda võtteplatsi fiilingut, mida mujal ei tunne.

Kas meenub ka mõni huvitav lugu „Maleva“ võtteperioodist?

Kuna filmi peal nappis tihtipeale taustanäitlejatest, pidid meeskonnaliikmed päris tihti kostüümi selga ajama. Meil oli lausa võistlus, et kes saab filmis kõige rohkem rolle.

Ott Sepa tegelaskuju Uru üritab filmis eestlastele selgeks teha, et suur oht on tulemas, kuid keegi ei taha teda kuulda võtta. Kas see meenutab Sulle inimeste käitumist koroonapandeemia eel?

Ei võtnud siis keegi Uru kuulda ja ei võtaks praegu ka. Ilmselt ei ole inimesed selles osas väga muutunud. Meile meeldib ikka hiljem targutada, et oleks võinud ju hoopis teisiti teha.

Eesti ajaloost inspireeritud komöödiat „Malev“ Ott Sepa, Argo Aadli, Mirtel Pohla, Märt Avandi, Raivo E. Tamme ja paljude teiste armastatud näitlejatega näed voogedastusteenuses Go3!

Kommentaarid puuduvad