Linnateater toob publikuni digitaalse monodraama “Inimese hääl”

uudised.ee

Tallinna linnateatris etendub 13. juunil digitaalne monodraama "Inimese hääl", mille autor on Prantsuse näitekirjanik Jean Cocteau, oma lavastajadebüüdi teeb kunstnik-lavastaja Kristjan Suits ja laval astub üles Evelin Võigemast, vahendab BNS.

Etendustegevus toimub kolmel juunikuu õhtul linnateatri lavaaugus, kust tehakse publikule etenduse otseülekanne elisastage.ee portaalis. 

"Mulle on alati kõige enam huvi pakkunud inimene. Teater ongi justkui pilguheit teiste inimeste eludesse, mille kaudu saame võimaluse tegeleda väga isiklike teemadega, nii vaataja kui loojana. Soov lavastada tekkis peaasjalikult kevadisest kriisist, tundsin moraalset kohustust kunstnikuna oma mõtteid ja tundeid inimestega jagada," ütles Kristjan Suits.

Evelin Võigemast kommenteeris "Inimese häält" järgmiselt: "Kui sa oled kunagi kedagi armastanud, tõeliselt armastanud, siis on selles materjalis väga palju tuttavat. Lihtsat, argist, ilusat ja inetut. Kõike."

Tegemist on spetsiaalselt digikeskkonna jaoks valmiva lavastusega. "Just sellisel moel kaamerasilma vahendusel on meil võimalik alustada taas etendustegevust, kaasates vajaliku hulga publikut ning tagada ühtlasi kõikide osalejate ohutus," ütles linnateatri direktor Raivo Põldmaa. "Tegemist on nii Linnateatri kui meie publiku jaoks uudse kogemusega ja me loodame, et sellest kujuneb üks igati meeldiv ja meeldejääv elamus," lisas ta. 

Piletid online-etendusele tulevad müügile 1. juunil kell 11 Piletilevi müügivõrgus. Esietendus toimub 13. juunil kell 20 ja etendused 15. ja 16. juunil kell 20. Pilet linnateatri online-etendusele maksab 12.50 eurot. Pileti ostjale antakse piletiga 14-kohaline kood, mis tagab elisastage.ee veebilehel pääsu etendusele. Kood kehtib määratud ajal ja tagab ligipääsu ühele seadmele. Reaalajas võrguülekannet ei saa järele vaadata ning samuti tuleb hilinedes arvestada etenduse algusest ilmajäämisega just nagu tavalise teatriskäigu puhul. Elisa Stage portaali kasutamiseks ei pea olema Elisa klient ja etendus on vaadatav kõikidele huvilistele.

Teatritele kehtestatud piirangute leevendamisest tulenevalt võimaldab linnateater väikese arvu külastajaid jälgima etenduse ülekannet ka kohapeal. "Meie tribüün lavaaugus mahutab reegleid arvestades 56 vaatajat. Täpselt nii palju oleme valmis publikut ka vastu võtma," märkis Põldmaa.

Nende piletite müük algab samuti 1. juunil kell 11 Piletilevis. Publikukoht lavaaugus maksab tavapärase teatripileti hinna ehk 25 eurot. Publik viibib etenduse ajal vabas õhus ning on paigutatud istuma ühekaupa kahemeetriste vahedega. Etenduse heli edastatakse publikule kõrvaklappidest. Kogu etendustegevuse jooksul arvestatakse kõikide kehtestatud piirangute ning ohutusreeglitega. See on esimene kord pärast eriolukorda kui publik taas linnateatrisse pääseb.

Jean Cocteau monodraama "Inimese hääl" on tõlkinud Tatjana Hallap. Lavastuse helikujundaja on Arbo Maran ning koreograaf Jüri Nael. 

Kommentaarid puuduvad