Olav Osolin: kui keegi arvab, et tal on õigus musta nahavärviga inimesi solvata, on tegu harimatu matsiga

uudised.ee

Kirjanik Olav Osolin rääkis Facebookis, et rassiprotestidest on nii palju kasu olnud, et on talle näidanud, kui mitmed tema Facebooki sõbrad on tegelikult rassistid.

"Nii palju on nendest rassiprotestidest kasu, et tekkinud poleemika ja suure lärmamise käigus on selgeks saanud, et mitmed mu FB sõbrad ongi reaalselt rassistid, kas siis suuremal või vähemal määral. Sest me võime arutada selle üle, kas võõrtööjõudu riiki tuua või mitte või kas telesaates võib nägu mustaks värvida või tuleb selle pärast häbeneda, nii nagu me võime arutada ja vaielda veel sajal teemal, aga kui üks eesti keelt rääkiv inimene arvab, et tal on õigus ja kohustus musta nahavärviga inimesi solvata ja sõimata ning muidu igapidi asine tüüp tuleks riigist välja saata vaid seepärast, et tal on tumedam nahk, siis on ju jama majas. Sest see näitab, et tegu on harimatu matsiga, kellega üks normaalne haritud inimene ei taha tegemist teha," kirjutas Olav Osolin Facebooki.

Ta lisas: "Loodetavasti suudab kõrge PISA tasemega haridussüsteem seesuguste matside tootmist pidurdada ning õnneks on osa nendest kibestunud tüüpidest ka juba sedavõrd eakad, et must vikatimees koputab peagi nende uksele."

 

Kommentaarid puuduvad