Tõnis Milling ja „Suvine Duubel“ kutsuvad Eestimaa talusid avastama!

uudised.ee

Avatud talude päeva eel jõuab TV3 „Suvisesse Duublisse“ meeleolukas lugudesari Eestimaa taludest. Sarja juhib Tõnis Milling, kes uurib, kuidas taludes tähtsaks päevaks valmistutakse ja millega rahvast rõõmustada plaanitakse.

 Avatud talude päev toimub sel aastal nii 18. kui ka 19.juulil, mil rahvale avavad uksed 282 talumajapidamist. TV3 „Suvine Duubel“ kutsub aga juba alates tänasest vaatama lugudesarja, kus uuritakse, kuidas tähtsaks päevaks  valmistutakse. Sarja juhi Tõnis Millingu eestvedamisel minnakse külla seitsmesse tallu, mis asuvad nii Saaremaal, Lääne-Virumaal kui ka Lõuna-Eesti kaugemates soppides. „Tänavugi saab nautida lihtsat rahu kaunites talukohtades, suurepäraseid maitseelamusi ja loomulikult kitsele pai teha. Ise jõudsin talusid külastades tõdemuseni, et peaks samuti tulevikus maale elama minema. Päriselt!“ kinnitab Tõnis Milling, kes taludes pakutavat ja toimuvat omal nahal proovib. Ta teeb siidimaali, vormib klaasi ja nikerdab männikoorelaevukesi ning Alle-Saija teatritalus kehastub ka kiljuvaks õuedaamiks. Samuti küpsetab Tõnis kala, maitseb latikasilma, valmistab leiba ja joob otse udarast kitsepiima.

Kohad, kuhu „Suvine Duubel“ külla jõuab, on Kaarli talu, Kolotsi talu, Pihlamäe talu, Alle-Saija teatritalu, Jaago käsitöötalu, Laugu Klaasikoda ja Kalakuningad. Kõiki lugusid saab uuesti vaadata ja oma lemmiku poolt hääletada SIIN!

Avatud talude päeva lugudesari on tänasest TV3 „Suvises Duublis“ kell 19.30.

Avatud talude päeva puudutav info on leitav SIIT!

Kommentaarid puuduvad