Autovabaduse puiesteed külastas avanädalavahetusel 10 000 inimest

uudised.ee

Tartu südalinnas avati möödunud reedel Autovabaduse puiestee, mida külastas avanädalavahetusel ligi 10 000 inimest, vahendab BNS.

"Hea meel on näha, et Autovabaduse puiestee on kasutusele võetud täpselt nii nagu me eeldasime. Tegemist on kõiki kutsuva avaliku ruumiga, kuhu ei tulda vaid spetsiaalsete ürituste ajaks, vaid ka argipäeval mõnusat aega veetma, koosolekuid pidama või raamatut lugema. Tegemist on ehtsa näitega, milline on kvaliteetne avalik linnaruum ja paneb laiemalt mõtlema, millised on tõeliselt olulised väärtused linnas," ütles linnaarhitekt Tõnis Arjus. 

Autovabaduse puiesteel näeb iga päev erinevaid etteasteid ja põnevatest tegevustest saavad osa võtta ka külastajad. Ajalooretk, hommikuvõimlemine, tsirkusetrikkide töötuba ja tervisetelk on vaid mõned näited Autovabaduse puiestee mitmekülgsest programmist. Programmiga saab tutvuda SIIN.

Autovabaduse puiesteel on hoolitsetud selle eest, et külastajatel oleks võimalikult ohutu alal olla. Tegevus ja toitlustus on korraldatud nii, et külastajad saaksid viibida hajutatult, alale on paigutatud kolm kätepesu kohta ning keskel olevat veesilma puhastatakse regulaarselt. Suuri kogunemisi aitavad alal vältida turvatöötajad. 

Autovabaduse puiestee on avatud 2. augustini.

Kommentaarid puuduvad