Indrek Hargla “Apteeker Melchiorist” valmib kolm mängufilmi

uudised.ee

Indrek Hargla seitsmest raamatust koosneva "Apteeker Melchiori" keskaegsete krimipõnevusromaanide sarja kolme esimese raamatu põhjal valmib mängufilmide triloogia.

13. juulil algavad režissöör Elmo Nüganeni juhtimisel filmivõtted, mis kestavad kuni aasta lõpuni. Filmis astuvad tuntud näitlejate kõrval üles mitmed režissöör Elmo Nüganeni õpilased Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikoolist. Apteeker Melchiori rolli täidab Märten Metsaviir, teised peaosatäitjad on Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi.

„Kui tahta praegusel kiirel ajal aeg maha võtta ja korraks viibida Tallinna kuldajas, tuleb lihtsalt järgneda Melchiorile ja Indrek Harglale,“ lausus režissöör Elmo Nüganen.

Triloogia jutustab kolm lugu Tallinna apteeker Melchiorist, kelle ülesandeks on paljastada kohutava mõrvalaine taga peituv saladus. Avafilmis tuleb apteeker Melchioril lahendada äsja linna saabunud kuulsa ordurüütli mõrvalugu. Peategelane avastab, et ohver jahtis saladuslikku Tallinna vangi, kelle jäljed viivad kohalikku dominiiklaste kloostrisse. Kui seejärel mõrvatakse kolm kloostriga seotud inimest, hakkab hargnema vapustav müsteerium.

Triloogia teise filmi „Apteeker Melchior. Viirastus“ stsenaariumi kirjutamisel on aluseks võetud romaan "Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus". Kolmanda filmi „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ stsenaarium sai ainest Hargla romaanist „Apteeker Melchior ja timuka tütar“.

Indrek Hargla sõnul on 2021. ja 2022. aastal kinodesse jõudvates filmides omajagu lahknevusi raamatutest. „Stsenaariumites on küll tuttavad tegelaskujud ja tegevus toimub keskaegses Tallinnas, kuid filmid pakuvad uusi tegevuskäike, mis raamatuid lugenud vaatajat kindlasti üllatab.“

Keskaegse krimitriloogia režissöör on Elmo Nüganen, stsenaariumi autorid on Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme. Filmi produtsentideks on Kristian Taska Taska Filmist, Esko Rips Nafta Filmsist, Armin Karu HansaFilmist ja Tanel Tatter ning Veiko Esken Apollo Film Productionsist. Eesti ja Läti koostöös valmiva triloogia kaasprodutsentideks on Jānis Kalējs Lätist ja Philipp Kreuzer Saksamaalt. Operaator on Mihkel Soe ning kunstnik Matis Mäesalu.

Filmi üks produtsentidest Armin Karu lausus, et filmitootjad tahavad saavutada keskaegsele Tallinnale omast olustikku, mille tarvis ehitatakse võttepaigad Tallinnasse, Narva, Purtsesse, Lääne-Virumaale, Saaremaale ja Lätti. Filmi tegevuspaigaks on küll keskaegne Tallinn, kuid näiteks Toompea sündmused filmitakse hoopis Narva linnuses.

„Minu jaoks on see väga huvitav projekt, sest keskaeg oli Tallinna ajaloos põnev ja rikkalik periood ning Apteeker Melchiori raamatusari oma keskaegse tegevuspaigaga on osutunud ülipopulaarseks mitte ainult Eestis, vaid ka teistesse keeltesse tõlgituna. Kuna filmi meeskonnas on professionaalsed filmitootjad, kelle portfoolios on mitu väga edukat filmi, siis usun, et ka Apteeker Melchiori filme saadab edu nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt,“ sõnas Karu.

Triloogia tootmiseelarveks on kuus miljonit eurot. Esimese mängufilmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Triloogia tootmisele aitavad kaasa ka Viru Filmifond, Saarte Fond, National Film Centre of Latvia, Elisa ja Kanal2.

Esimese filmi võtted algavad juulis. “Apteeker Melchior” jõuab kinodesse järgmise aasta sügisel. Teise filmi võtted algavad septembris ja kolmanda filmi võtted novembris 2020. Teine ja kolmas mängufilm linastuvad 2022. aastal.

Kommentaarid puuduvad