Brigitte Susanne Hunt nõuab Saaremaa IT-firmalt kommentaaride eest valuraha

uudised.ee

Ligi 1500 eurot peaks Saaremaa arvutirma EQ Computer maksma kahe internetis avaldatud kommentaari eest, mille tõttu avaliku elu tegelane Brigitte Susanne Hunt end solvatuna tundis, vahendab BNS.

“Nõudekirjas väljatoodud kommentaarides oli meie klienti peetud väljapressijaks ning moraalituks lapseks,” ütleb Saarte Häälele vandeadvokaat Robert Sarv ja kinnitab: “Klient ei tegele väljapressimisega, samuti ei ole ta moraalitu.”

Saarte Häält konsulteerinud juristi hinnangul tunduvad Sarve põhjendused kahju tekkimise kohta paljasõnalised, “Kommentaarid ei sisalda mingeid räigeid solvanguid, mida üks avaliku elu tegelane ei peaks suutma taluda.”

Vandeadvokaat Robert Sarv büroost EmeraldLegal sai laiemalt tuntuks eelmisel aastal. Detsembris kirjutas Äripäev, et Sarv võitleb solvavate kommentaaride vastu, saates sadu nõudekirju väidetavatele solvajatele. 3000 eurot kahjutasu ja 500 eurot menetluskulu – kui ei maksa, lubatakse minna kohtusse. 

Saaremaa ettevõtja Egon Kaljulaid -, kellele EQ Computer kuulub, luges juuli alguses saadetud nõudekirjast, et kui ta ei soostu kohtuvälisele kokkuleppele minema ja 1480 eurot - tuhat solvatule ja 480 advokaadile - maksma, ootab ees kohtutee. 

 

Kommentaarid puuduvad