Tartus algab kontserdisari “Folk rokib Tartus”

uudised.ee

Tartu aparaaditehases leiab teisipäevast 17. juulini aset "Folk rokib Tartus" kontserdisari, mis pakub rõõmu elavast muusikast, heast toidust ja taaskohtumistest, vahendab BNS.

Neljal päeval astuvad universaalses kultuuritehases üles Eesti pärimusmuusika hetkeseisu põnevaimad koosseisud ning muusikat jätkub igale maitsele.

Suvise kontserdisarja eestvedaja Jalmar Vabarna leiab, et on õige aeg pärast mitmekuulist vaikust kultuurimaastik ellu äratada. “Äärmiselt hea meel on algatada Tartus uus sündmustesari, mis pakub võimaluse lavalauad üles soojendada ja kuumaks kütta lausa kaheksal erineval folkbändil. On aeg taas folk lubatud piirides massidesse viia!” 

Juulikuu suveõhtutel tõstavad Tartus temperatuuri nii reggae ja ska-rütmid ühte põimiv koosseis Angus kui ka proge-rebel folkansambel Black Bread Gone Mad, kes valiti aasta alguses Eesti Muusikaauhindadel aastsa etno/folk artistiks. Sarjast ei puudu ka menukbänd Trad.Attack! ning pärimus- ja linnakultuuri sümbioosiks segav Tintura koos Arno Tammega. Noort elujõudu lisab programmi POSÕ ja rajudat elamust pakub publikule folkroki legend Zetod. Oma debüütalbumit esitleb ka ansambel Pillikud ning hoogsat kontserti pakub Curly Strings.

Praeguseks on aparaaditehasest ja seda ümbritsevast kvartalist saanud üks Tartu kiiremini arenevaid piirkondi. See universaalne kultuuritehas ühendab endas loomingulised ettevõtjad, kunstnike stuudiod, disainerite ateljeed, kaubanduse ja meelelahutuse.

Aparaaditehase tegevjuht Erki Pruul on Vabarnaga samal meelel ning kiidab uue algatuse heaks. “Meie kultuuritehasel on alati rõõm kvaliteetseid kultuurisündmusi võõrustada.”

Aparaaditehase hoovis on lisaks kvaliteetsele kontsertprogrammile võimalik nautida ka suurepäraseid maitseelamusi erinevatelt toitlustuskohtadelt. 

Kommentaarid puuduvad