Avatud talud ootavad külla

uudised.ee

Olgugi et üle-eestiline avatud talude päev toimub alles pühapäeval, on kolmveerand üritusel osalevatest taludest külalistele avatud juba laupäeval, vahendab BNS.

Kuuendat korda toimuvale üritusele on osalema registreerunud 281 talu ja maaettevõtet, millest 210 on avatud ka laupäeval, teatas maaeluministeerium. Avatud talude päeva avaüritus leiab kartulipealinnas Simunas aset samuti juba laupäeva keskpäeval. Endale meelepärase teekonna koostamisel saab kasutada mobiilirakendust Navicup, kus on olemas avatud talude kaart. Äpi abil saab planeerida sobivaimad talude külastamise aegu ja teekondi ning lasta ennast õigetesse kohtadesse juhatada.

Maaeluministeerium soovitab külastajail oma lemmikloomad koju jätta, sest need võivad taluloomi ehmatada. Viimaseid ei tohiks ka pererahvalt luba küsimata toita. Enda jaoks tuleks aga lisaks sularahale kaasa võtta tass ja lusikas-kahvel, et vältida plastprügi.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, põllumajandus-kaubanduskoda ning talupidajate keskliit. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid puuduvad