Alari Kivisaar nõuab vallandamiskampaania algatajalt 75 000 eurot

uudised.ee

Alari Kivisaar teatas neljapäeval, et saadab kohtuhagi inimesele, keda peab enda laimu- ja vallandamiskampaania algatajaks ja levitajaks.

Katrina Indianale on tõepoolest esitatud 75 000 euro suurune kahjunõue, kinnitab ta ise Twitteris tehtud avalduses.

Katrina Indiana kaitsja selle juhtumi juures on advokaadibüroo Liverte vandeadvokaat Meris Velling, kellega koos asutakse Alari Kivisaarele ja Robert Sarvele vastu.

Lisaks seisab Katrina õiguste eest ka Eesti Inimõiguste Keskus. Nad kirjutasid Facebookis: "Väljendusvabadus on inimõigusi austava ühiskonna vundament, samas on seda ka inimese õigus elada vabana diskrimineerimisest ja kiusust. Käesolev kaasus on meie arvates inimõiguste vaatest oluline, kuna aitab meil ühiskonnana läbi arutada, kuidas suhestuvad omavahel õigus kasutada oma sõnavabadust ja õigus kaitsta vähemuste õigusi."

"Keskus on otsustanud koostöös Advokaadibüroo Liverte vandeadvokaadi Meris Vellinguga toetada Katrina kohtuteed, kuna leiame, et väljendusvabaduse osa on ka vabadus seista vähemuste õiguste eest, koostada avalikke kirju, luua petitsioone või kasutada muid viise, mis võimaldavad taunida väljaütlemisi, mis pole inimõigustega kooskõlas," lisasid nad.

Katrina enda pöördumist saad lugeda täismahus allpool.

 

Kommentaarid puuduvad