Sass Henno sai Kivisaarelt nõudekirja: kätte on jõudnud rassistidele kaasanoogutamise ühiskond

uudised.ee

Alari Kivisaar teatas eelmisel kuul, et läheb tema väidetavas laimukampaanias osalenute vastu võitlusesse ja tänaseks on nõudekirjad saanud ka mitmed avaliku elu tegelased.

Henno selgitas seepeale Facebooki pöördumises, kuhu tema arvates Eesti ühiskond on suundumas.

"Mul süveneb tunne, et meil on kätte jõudnud kiusajate ja vägivallatsejate poputamise ühiskond. Kannatanute üle naljaviskamise ühiskond. Lapsevägistajatele enne riigikohtu otsust pai tegemise ühiskond. Ja seksuaalvägivalla ohvritele "siin pole midagi, mille alusel menetlust alustada" ütlemise ühiskond. Rassistidele kaasanoogutamise ja lapsporno omajatele toetuse avaldamise ühiskond. Ja ohvritele rõõmsalt "sa ei saa midagi tõestada" ja me anname su kohtusse hõiskamise ühiskond," alustas Henno oma pöördumist.

"Ma sain ka Kivisaare advokaadilt kirja, kus oli enam vähem lause, et ma ei saa tõestada, et mäletan, kuidas Kivisaar ei teadnud kunagi u kümne aasta eest raadio eetris, mitme nulliga miljon kirjutatakse. Palun vabandust, Alari Kivisaar. Mul on selline mälestus ja sa ei ole selles süüdi. Sa ei ole sirgelt loll, see on lihtsalt minu mälestus," ütles Sass.

"Ma arvan, et ma tean, milles meie tänase hetke probleem on - meil on alusväärtused kokkuleppimata. Sest lapsest peale on suurem osa meie ühiskonnast kogenud alavääristamist, tühistamist, mõnitamist ja on üsna loomulik, et täiskasvanuks saades on meist saanud rassistlikku iba või väärkohtlemist õigustavad inimesed, sest peame seda normaalseks. Ja arvame et see pole alavääristamine, rassism või vägivald. Ja ajame sassi ning hakkame mõnitajaid ja kiusajaid ohvriteks ja kannatanute kaitsjaid pahategijateks pidama."

"Ja nii me oleme siin, karvupidi koos, ühiskonnas, mida me väärime. Aluspõhimōttelagedad. Haigetsaajad ja haigettegijad. Kurjad. Väiklased. Ja väiksed. Aitäh, emad ja isad," lõpetas ta.

Kommentaarid puuduvad