Valge Daami kontserdid praegustel andmete siiski toimuvad

uudised.ee

Esmaspäeva õhtuse seisuga ükski Haapsalu Valge Daami aja kontsert ega muu üritus ära ei jää, kuigi sotsiaalministeerium soovitas kaaluda suurürituste ära jätmist, kirjutab BNS. 

Valge Daami aja üks rahvarohkemaid ettevõtmisi on laupäeval ja pühapäeval peetav laat. Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi ütles, et müüjaid on tavalisest kolmandiku jagu vähem – 160 asemel sada. „Kõik müüjad on saanud soovituse pakkuda desovahendeid,” ütles Murumägi. Ka korraldajail endil on kavas välja panna desojaamad. „Nii et igal üritusel saab käsi desinfitseerida,” kinnitas Murumägi. „Ka pöördume kõigi tulijate poole palvega hoida vahet ja haigena koju jääda.”

Vähendama peaks nakkusohtu see, et laadal on rahvas kulgemises – liigutakse ega olda külg külje kõrval. Ka laste mänguala Krahviaias on üsna suur. Valge Daami etendusele tulijail on soovitatud kaasa võtta oma tool, et saaks valida istekoha piisava vahemaaga. „Paneme pinke ja toole ise ka nii, et saaks hoida vahet,” ütles Murumägi.

Vähesed siseruumis toimuvad üritused on öökontserdid toomkirikus, kus korraldajad jälgivad, et täidetud oleks poole saali täituvuse reegel. 

Esmaspäeval soovitas sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Heli Laarmann peoja kontserdikorraldajail kaaluda kahel järgmisel nädalal ürituste ärajätmist. Laarmann soovitas vähendada osalejate hulka ja tagada desovahendite kättesaadavus.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles Lääne Elule, et soovitus käib eeskätt Tartu- ja Ida-Virumaa kohta, sest seal on viimastel nädalatel koroonaviirusega nakatunute hulk kasvanud. „Seetõttu tuleb neis piirkondades olla rahvarohkete ürituste korraldamisel eriti ettevaatlik ja rakendada rangemalt nakkusohutust tõstvaid meetmeid,” ütles Kiik. „Võimalusel on mõistlik kaaluda ürituste edasi lükkamist, kuni olukord on paranenud.”

11 maakonnas, sealhulgas Läänemaal, ei ole viimase kahe nädala jooksul tuvastatud ühtegi uut nakatunut.

Kommentaarid puuduvad