ERM avab maailma suurima Muhu sukkade näituse

uudised.ee

Eesti Rahva Muuseum (ERM) avab laupäeval Muhu sukkade näituse “Meie argipäeva vidussepidamise aeg", vahendab BNS.

Näitusel on u 150 sukka. Pooled neist on kootud tänapäeval vanade tavade järgi; uute kõrval saab aga näha kõiki Eesti muuseumites leiduvaid vanu Muhu kirisukki.

Sukkade autorid on Facebooki grupi Kudujate Koopiaklubi liikmed, 61 vahvat naist, kes andsid kahe aasta eest lubaduse kududa jaanipäevaks ehtsad Muhu sukad. “Kui vanasti tulid Muhus naised ühte perre kokku ja veetsid hämarat aega koos kududes ning juttu puhudes, siis nüüd võtsime vardad kätte Muhus, Viljandis, Brüsselis ja mujal. Kuigi erinevates paikades, kudusime siiski koos ja ajasime ka juttu, seda e-teel. Me nautisime igat hetke neist sadadest kudumistundidest,“ rääkis üks näituse kuraator Anu Pink.

„ERM-i osalussaalis on mitmed võimsad grupid end juba tutvustanud: kogujad, suusatajad, õpilased ja teised. Nüüd on see ruum ägedate naiste päralt, kes hoiavad Eestis ja mitmel pool maailmas moodsal viisil alles meisterlikku oskust, Muhu värvikirevust ja ilu,“ sõnas ERM-i näituste juht Kristjan Raba ja märkis, et näitus sobib hästi tänavusse digikultuuri teema-aastasse.

Sukki näeb osalussaalis laupäevast kuni 31. jaanuarini 2021. 

Kommentaarid puuduvad