Õed Šmigunid olid üksteise konkurendid: tegime nii palju sporti, et ei teadnud, kes oleme

uudised.ee

Kristina Šmigun-Vähi ja Katrin Šmigun nägid tippspordi päevil teineteises pigem konkurenti kui õde. Katrin tunnistab, et pidevast konkurentsis kujunes välja anoreksia. Kristina sõnul viis just läbipõlemine ta lõpuks Katrinile lähemale.

Katrin tunnistab, et vaatamata pidevale võistlemisele, oli õdede omavaheline side tugev. "Oleme Kristinaga alati teineteist usaldanud, eriti rasketel aegadel. Spordi ja võitude nimel oleme elanud läbi hetki, kus sein on ees, aga toetuseta ei ole me teineteist jätnud. Raskem oligi vist teismeeas – tegime nii palju sporti, et ei teadnud ise, kes oleme."

Õdede mõõduvõtt lõppes siis, kui peale võistlusi üksteisele tunnetest räägiti. "Oluliselt soojemaks muutusid suhted, kui Katrin spordist lahkus. Ega me ei varjanud, et olime teineteisele suurimad konkurendid. Samas on Katrin inimene, kes mitte kunagi alt ei vea."

Vaatamata karmile tippsportlase elule ja raskustele, on õed tänaseks igati rahul saavutatuga. "Elu ei saa kunagi minna ainult ülesmäge. Kui sa ­augus ära ei käi, siis ei tea, mis on õnn."

Artikkel refereeritud Kroonikast.

 

 

Kommentaarid puuduvad