Filmirežissöörid pöördusid riigi poole filmi toetuste suurendamiseks

uudised.ee

Eesti filmirežissöörid koondusid tänavu kevadel ühtseks gildiks pöördumaks kultuuriministeeriumi poole filmi tootmise toetuste suurendamiseks, vahendab BNS.

Filmivaldkond on aastakümneid Eestis olnud alarahastatud ning seetõttu on ka kõige parematel ja rahvusvaheliselt tunnustatud filmirežissööridel kahetsusväärselt harva võimalus ideid teostada ja loominguliselt areneda. "Paljud meist on sunnitud ellu jäämise nimel igapäevaselt filmide vahelisel ajal töötama eriala välistes valdkonades ning elukutse “filmirežissöör” on sageli vaid hobi. Ometi on hetkel Eestis mitu põlvkonda äärmiselt andekaid, mitmepalgelisi ja ühiskonda kõnetavaid filmitegijaid, mida kinnitavad aasta aastalt nii suurenevad vaatajanumbrid kui festivalide edu," tõid filmirežissöörid oma pöördumises välja.

"Pöördume Eesti Kultuuriministeeriumi poole palvega leida võimalus filmi valdkonna eelarve suurendamiseks. Leiame, et Eesti filmi ellujäämiseks, loojates peituva potsensiaali rakendamiseks ning rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise kvaliteedi hoidmiseks peaks filmi tootmise toetus kiiremas korras suurenema vähemalt kahekordseks praeguselt 4,5 miljonilt eurolt."

Pöördumisele panid oma nimed alla Tanel Toom, Rainer Sarnet, Marko Raat, Moonika Siimets, Anu Aun, Veiko Õunpuu, Triin Ruumet, Toomas Hussar, Peeter Simm, Kadri Kõusaar, Priit Tender; Martti Helde, Oskar Lehemaa,  Vallo Toomla, Anna Hints, Priit Pääsuke, Katrin Tegova, Eeva Mägi, Madli Lääne, Andres Maimik ja Sulev Keedus. 

Kommentaarid puuduvad