Sõpruse kinos algas Toidufilmide festival

uudised.ee

Tallinnas kinos Sõprus saab neljapäeva õhtul alguse teist korda toimuv Toidufilmide festival, mis toob toidu- ja kultuurihuvilisteni küllusliku valiku toiduga seotud dokumentaalfilme, vahendab BNS.

Ürituse eesmärk on näidata toiduvaldkonnas tegutsejate pühendumist, kirge ning ka murekohti ja teha seeläbi kummardus kõikidele kodumaistele professionaalidele, kes meile igapäevaselt toiduelamusi pakuvad.

Seekordse festivali programmi kuulub kümme dokumentaalfilmi, mille teemade hulgas on näiteks suurejooneline Bocuse d’Or kokandusvõistlus filmiga “Aitäh Bocuse”, toiduraiskamise probleem ning võimalikud lahendused filmiga “Toiduvõitleja”, kvaliteetse kohvi kasvatamine filmis “Varjus kasvanud kohv”, tipprestorani praktikantide väljakutsed filmis “Etapp: kulinaariapraktika”, gurmeekokanduse ajalugu filmiga “Haute cuisine: tippkokanduse sünnilugu” ja palju muud.

Korraldajate kinnitusel on filmivalik pandud kokku just nii, et “menüüs” leiduks midagi igale maitsele.

Toidufilmide festival toimub neljapäevast pühapäevani kinos Sõprus. Filmid linastuvad ingliskeelsetena või ingliskeelsete subtiitritega. Programmiga saab tutvust teha veebilehel www.toidufilmidefestival.ee

Toidufilmide festivali toetajateks ja koostööpartneriteks on Paulig, Stockmann, Prantsuse Instituut, Tallinna kultuuriamet, DHL Express Estonia, Toidufoto.ee, ETV2 ja ajakiri Säde. Festivali korraldab MTÜ Food Film Festival.

Lisainfot leiad SIIT.

Kommentaarid puuduvad