Kokandusolümpial Bocuse d’Or Eestit esindav Artur: panin oma töö pausile, et keskenduda ainult sellele võistlusele

Erkki Sarapuu

15. – 16. oktoobril võistleb Eesti meeskond Saku Suurhallis Bocuse d’Or Euroopa finaalis. "Duublil" oli eksklusiivne võimalus käia Eesti esindajatel kaasa elamas ja uurimas, kuidas ettevalmistused edenevad.

Eestit esindab võistlusel Sillamäelt pärit Artur Kazaritski, kes juba viimased neli aastat töötab kolme Michelini tärniga pärjatud restoranis Geranium Kopenhaagenis. Restorani, mis on arvatud maailma parima 50 restorani seas viiendale kohale, peakokk on Rasmus Kofoed, kes on olnud Bocuse d’Oril võidukas lausa kolmel korral ja kelle käe all Artur igapäevaselt kokkab.

Arturi sõnul läheb hoolimata koroonaviirusest tekitatud segadusest treenimine edukalt. Viimased kuu aega on ta igapäevaselt treeninud Eestis ning kuna võistlus toimub juba kuu aja pärast, siis suurenevad tempo ja pinge pidevalt.

Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali 15. – 16. oktoobril Tallinnas.
 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11012755[/embed]

Kommentaarid puuduvad