Lauri Liiv koroonapiirangutest: pigem teha mask kohustuslikuks, mitte riskida ürituste ärajäämisega

Duubel

Täna teatas valitsus, et siseruumides toimuvatele üritustele lubatakse alates 29. septembrist praeguse 1500 asemel maksimaalselt 750 külastajat. Seetõttu on "Duubli" stuudios külas PÖFFi korraldaja Tiina Lokk ja laulja Lauri Liiv.

Tiina Lokk vastas, et praegused piirangud tema festivale ei mõjuta. "Mina ujun praegu välja. Teeme SYNLABiga, Medicumi ja teiste partneritega koostööd, et PÖFFi külastajad oleksid kaitstud. Loodan, et rahvusvaheliste filmide esilinastused toimuvad koos filmitegijatega, sest see on nende jaoks väga oluline. Need piirangud hetkel mind ei mõjuta," rääkis Lokk. 

Ka muusikutel oli kevadel raske aeg, suvel oli seis parem. Lauri Liiv koos kolleegidega osaleb kontsert-meenutusel "Unustamatu Mister X," mis praeguse seisuga ohus ei ole. "Info on lahustatud - ei ole teada, mida uued piirangud täpselt tähendavad," tõi Liiv välja peamise murekoha. Lähiaja kontserdid toimuvad Liivi sõnul esialgse kava järgi.

Üks punkt Kultuurivaldkonna tänases pöördumises oli, et soovitatakse publikul kasutada visiire või maske. Selle idee kiidavad heaks ka nii Lokk kui Liiv. "Parem on pesta käsi ja kanda maske, mitte minna tagasi märtsikuusse," avaldas Lokk ideele toetust. 

"Inimestel on vaja emotsioone. Ööbklubides maske ilmselt kandma ei hakata, kultuuriasutustes see probleem ei oleks," lisas Liiv. 

Vaata täispikka intervjuud videost! 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11018946[/embed]

Kommentaarid puuduvad