Estonia teeb lavastused nägemispuudega inimestele ligipääsetavaks

uudised.ee

Alanud hooajal teeb Rahvusooper Estonia nägemispuudega külastajatele paremini ligipääsetavaks kaks lavastust, juba mängukavas oleva Verdi ooperi "La traviata" ja reedel esietenduva Donizetti ooperi "Don Pasquale", vahendab BNS.

Oopereid esitatakse reeglina originaalkeeles ning seni on publikul olnud võimalik lugeda ekraanidelt loo sisust parema ülevaate saamiseks eesti- ja ingliskeelseid tiitreid ning osta endale taustainfo saamiseks kavaraamat.

Koostöös Vanalinna Hariduskolleegiumi gümnasisti Elisabeth Egeli ja tugispetsialist Merike Kaljujärvega on nüüd eriprojektina valminud kahele lavastusele punktkirjas tiitri- ja kavaraamatud, mis aitavad ka nägemispuudega külastajal võõrkeelset ooperit paremini mõista. Elisabeth Egeli sõnul on punktkiri reljeefsetest punktidest koosnev sõrmedega loetav pimedatele mõeldud rahvusvaheline kiri. "Punktkirjas tiitriraamatust on nägemispuudega külastajal võimalik lugeda etenduse ajal ekraanile kuvatavaid eestikeelseid tiitreid, samuti on seal vahemärkused laval toimuva kohta."

Punktkirjas tiitri- ja kavaraamatuid saab laenutada teatri suveniiriletist ning soovi korral eelnevalt broneerida teatri piletikeskuse telefonil 6 831 210.

Projekti rahastas Future Leaders Exchange (FLEX) vahetusprogrammi vilistlaste projektifond, mis finantseerib vilistlaste kogukondade paremaks ja ligipääsetavamaks muutvaid ideid.

Kommentaarid puuduvad