Festival Jazzkaar võtab turvalisuse tagamiseks kasutusele lisameetmed

uudised.ee

Turvalisuse tagamiseks ning viiruse leviku takistamiseks võttis festival Jazzkaar tarvitusele lisameetmed, vahendab BNS.

Festivali korraldaja teates, et Jazzkaar jälgib riiklikult kehtestatud nõudmisi ürituste korraldamiseks ning on koos terviseametiga kasutusele võtnud lisameetmed, et publikul, muusikutel ja korraldajatel oleks võimalikult turvaline sündmusel osaleda.

Samuti töötas festivali korraldusmeeskond välja turvalise festivali juhendi, mis saadetakse enne sündmust kõigile elektrooniliselt pileti ostnud külastajatele, esinejatele ja korraldusmeeskonnale. Juhend külastajatele on leitav ka Jazzkaare kodulehelt. 

“Sedalaadi üritused saavad toimuda kahepoolse usalduse olemasolul. Meie kõigi vastutustundest sõltub see, et kultuurisündmused saaksid jätkuvalt toimuda. Festivalid nagu Tallinn Music Week, Sõru Jazz või Pärdi Päevad on olnud heaks näiteks sellest, et meie publik on vastutustundlik ja professionaalsed ürituskorraldajad oskavad korraldada turvalisi festivale ka keerulisel ajal. Plaanime jätkata samal kursil,” ütles Jazzkaare produtsent ja turundusjuht Eva Saar. 

Nii ei ole festivalile lubatud külastajad, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19 viirusesse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on respiratoorse nakkushaiguse sümptomid. Festival on valmis sellisel juhul piletid vahetama kinkekaardi vastu.

Väliskülastajad, kelle koduriigis on nakatunuid 17,6 või rohkem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul, ning kellel ei ole võimalik seetõttu festivalil osaleda, saavad piletid tagasi müüa või ümber vahetada kinkekaardi vastu.

Festivali külastajatel soovitatakse alla laadida rakendus Hoia. 

Festivalil kehtib inimeste hajutatuse nõue ning külastajatel palutakse saabuda  aegsasti, et sisemine kontserdimajja ei jääks viimasele minutile ja külastajad saaks vältida liigseid kontakte. Üle 50 protsendilise täituvusega kontsertidele palutakse publikul saabuda tavapärasest varem. Vältimaks festivali üldalal liigseid kontakte jaotatakse külalised fortuuna alusel gruppideks, kes saabuvad alale 40 minutit, 30 minutit ja 20 minutit enne kontserti ning võivad suunduda saali istuma. 

Kohapeal on olemas desinfitseerimispunktid käte puhastamiseks. Enne ja pärast iga kontserti tuulutatakse festivali saalie ning puhastatakse saalid ja WC-d. Publikuga suhtlevad vabatahtlikud kannavad visiire või maske ning infopunktis on kaitseklaase.

Korraldajad julgustavad publikut kasutama visiire või maske. Maskid on saadaval  infopunktides ning samas on ka vastavalt märgistatud jalaga avatav kaanega konteiner maskide äraviskamiseks.

Häälteavitused ja infoekraanid tuletavad festivali külastajatele kohapeal meelde ohutusmeetmeid meelde. Üleriided on soovitatav võimalusel jätta autosse.

Festivali külastajad saavad isikustada oma pileti. Kui külastaja tunneb end sündmusel olles haigena, siis tuleb pöörduda esimesel võimalusel turvatöötaja poole.

Kõik elektrooniliselt pileti ostnud festivali külastajad saavad enne sündmust e-maili meeldetuletusega COVID-19 viiruse vältimiseks rakendatavate tegevuste kohta ning meeldetuletuse, et sündmusel saavad osaleda ainult terved külastajad.

Välismuusikud peavad Eestisse saabudes tegema COVID-19 testi ning kuni negatiivse testi tulemuse saabumiseni peavad muusikud viibima hotellis karantiinis. Kui negatiivne vastus on saabunud, siis võib artist esineda festivalil, vältides ebavajalikke kontakte. Samuti peavad esinejad desinfitseerima käsi ja ei tohi näiteks oma mikrofoni jagada teise lauljaga. 

31. Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar toimub 9.-15. oktoobrini üle Eesti ja 3. novembril. 

Kommentaarid puuduvad