Politoloog Liisa Past USA presidendivalimiste debatist: Trumpi selge eesmärk oli tekitada kaost ja korralagedust

Duubel

Teeme ülevaate täna varahommikul toimunud esimesest USA presidendivalimiste teledebatist, kus Trumpi ja Bideni vahel läks teravaks sõnasõjaks. 

Vestlesime politoloog Liisa Pastiga, kes seda vaevu debatiks nimetas. "Tundus, et USAs toimuvad kodanikerahutused on jõudnud ka rahvusvahelisele telelavale," kirjeldas ta tekkinud kaost.

Kuigi mitmed on kritiseerinud Fox Newsi ajakirjanikku, kes ei suutnud Bidenit ega Trumpi ohjeldada, oli Past teisel arvamusel. "Debatijuht oli hea näide, miks me peaksime lasteaiakasvatajetele rohkem palka maksma," naljatles ta.

"Selgelt oli näha, et Trump oli läinud sinna eesmärgiga tekitada kaost ja korralagedust. Ta läkski Joe Bidenit endast välja ajama," selgitas Past ja lisas, et Trump ei suutnud selle kahe tunni jooksul sedagi tõestada, et ta ise pole rassist.

Tuleviku osas Past liialt lootusi ei hellita. "Ma ei välistaks, et võimu rahumeelsel üleandmisel, juhul kui võidab Biden, on Trump end käeraudadega aheldanud Oval Office-sisse ja tema valijad on Washingtoni tänavatel."

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11033485[/embed]

Kommentaarid puuduvad