Üksikul saarel eneseisolatsioonis olnud Kertu Jukkumit ehmatas salapärane külaline

Duubel

Suhtlemisajastul ei ole midagi mõnusamat, kui vahepeal üksindusse kapselduda. "Duublil" on külas Kerttu Jukkum, kes on käinud üksindust otsimas Soome lahes asuval Keri saarel.

"Keri saarel on väike majakas, pisike maja ja lisaks veel kuur, kus saab puid lõhkuda ja saun," kirjeldab Kerttu Keri saare olmet.

Jukkumit ajas Keri saarele soov õppida üksiolemise kunsti ja kohalolu. "Teine asi, et ma tahtsin teada, kas ma suudan toime tulla üksindusega nendes oludes, kus lained laksuvad ja torm on väljas." Ta lisab, et ega saarel uksed lukku ei käi ja tegelikult võib seda paika külastada igaüks talle sobival ajal.

Eelkõige huvitas Kertut, kas ta saab üksiolemisega hakkama – mis juhtub siis, kui kõik ei ole tema kontrolli all.

Jukkum pidas saarel olles ka avalikku blogi, mis meelitas muidu üksikusse kohta mitmeid huvilisi. "Iga päev oli mul külalisi. Tegelikult võtsin inimesi vastu pidevalt, see oligi mu peamine ülesanne," avaldab naine, et tegelikult ta päris isolatsioonis ei olnud.

Kertu sõnul olid kõige raskemad hetked õhtud, hilisõhtud, ööd ja varahommikud ning seda eriti esimestel päevadel.

Külalised tulid saarele enamasti mitmekesi, kuid üks kõhedusttekitav juhus oli küll – keegi käis salaja Kertule kingitust toomas.

"See oli küll see hetk, et ühtpidi ma julgen olla üksinda ja saan hakkama sellega, aga siis kui saad teada, et keegi on käinud siin – siis mõtlesin küll, et kas ta käis ja katsus minu ust ka…," räägib naine kui oli saarelt avastanud punutud kassipuuri koos mänguasja, kirjakese ja lilledega.

Vaata täispikka intervjuud videoloost.

Kommentaarid puuduvad