Estraveli juhatuse liige Aivo Takis: reisimine on hetkel üle kolme korra turvalisem kui Eestis olemine

Duubel

Koos pimenevate õhtutega läheneb koolivaheaeg ja inimeste tuhin soojale maale puhkama sõita. Kas kohvreid tasub praegusel ajal pakkida või mitte? "Duubli" stuudios on külas Estraveli juhatuse liige Aivo Takis ja reisihimuline lauljatar Helen Randmets.

Terviseamet soovitab koolivaheajal jääda Eestisse ja reisida vaid siis, kui see on vältimatult vajalik. Estraveli juhatuse liige Aivo Takis selle soovitusega nõus ei ole. "Reisimine on kasulik, tervislik ja turvaline. See, et meil ei soovitata reisida on täiesti vale," ütleb Takis.

Ta loeb ette täna värskelt saadud informatsiooni otse Terviseametist, mille kohaselt on kõikidele septembrikuus välismaalt tulijatele tehtud testide nakkusnäitajate hulk 0,44 protsenti. Vastupidiselt Eesti osale, mis ei ole reisimisega seotud, on näitaja 1,495. Vahe on kolmekordne ehk reisimine on üle kolme korra turvalisem kui Eestis olemine.

Laulja Helen Randmets on suur reisihuviline ja oma lapsi koolivaheaegadel päris tihti välismaale viinud, kuid seoses viirusega jälgib ta eelkõige oma sisetunnet ja Terviseameti soovitusi ning hetkel väismaale ei kipu. "Ma olen väga hästi rahul Eestis ringisõitmiste ja -toimetamistega," ütleb Randmets, et ei kibele piiri taha. Ta lisab, et tegelikult on lastel väga hea vahepeal lihtsalt kodus olla. "Eestis on ju mustmiljon võimalust, mida vaheajal teha," kiidab laulja.  

Vaata täispikka intervjuud videoloost.

Kommentaarid puuduvad