Ansambel Wiiralt kingib uue albumi müügi- ja kontserditulud vähiravifondile

uudised.ee

Vähiravifondi „Kingitud elu“ toetuseks pühendati esimest korda album, mille plaadimüügist ja kontserditest teenitav tulu kingitakse vähiravifondile.

Vähk on puudutanud lähemalt või kaugemalt pea iga inimest meie ümber – kas ise selle haigusega võideldes või nähes mõnd lähedast või sõpra sellest puudutatuna. Nii pole sellest puutumata jäänud ka Wiiralti liikmed.

Wiiralti laulukirjutaja ja kitarrist Martin Saaremägi sõnul sündis uue plaadi muusika kevadise koroonakriisi ajal. „Meie looming räägib lõhest Eesti unistuste elu ja tegelikkuse vahel,“ selgitas Saaremägi ning lisas, et kõige suurem lõhe tekibki sageli siis, kui inimene seisab silmitsi sageli ravimatu haigusega.

Saaremägi sõnul on ansambli liikmed juba enne vähiravifondi toetajad olnud, aga soov oli ära teha midagi enamat. „Kõik ju näevad ja kuulevad neid lugusid, kus mõni laps jääb ravita, teine perekond emata või puuduvad Eestis sobivad ravivõimalused,“ rääkis Saaremägi ning lisas, et lisaks heategevuslikule aspektile on laulud loodetavasti toeks ka haigusega võitlevatele inimestele. „See materjal on aus, otsekohene ja sageli ka valus. Aga selline on elu. Oleme lasknud lugusid tuttavatele, kel hetkel raske võitlus käsil ja neile on see väga emotsionaalselt mõjunud.“

Lisaks Wiiraltile teeb plaadil kaasa ka tunnustatud koor "Noorus" ja muusikuid Inglismaalt, USAst ja Kanadast.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0UkJDbWlBV0&feature=youtu.be[/embed]

Kommentaarid puuduvad