Kitarrimuusika vallutab Viljandi

uudised.ee

15 oktoobril saab avatakti juba 13. korda toimuv improvisatsiooniline ning stiiliülene kitarrimängule keskenduv Viljandi kitarrifestival, mis toob tänavu püünele Eesti kitarrimängijate paremiku. 

15. - 18.oktoobril toimuva festivali jooksul saab nautida kokku 12 kontserti, kitarrimeistrie päeva ning Roberta Laas’i graafikanäitust “Eesti kitarrimängijad I”, mis toob vaatajani valiku portreesid Eesti esikitarristidest, kes on läbi aastate esinenud Viljandi kitarrifestivali lavalaudadel. Näitus saab järje järgmise aasta festivalil.

Nelja päeva jooksul on võimalik publikul osa saada Paul Neitsov’i kontserdist “"Bohemian Rhapsody"; eelmisel aastal Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia pälvinud Johannes Laas toob oma kollektiiviga muusika, kus kohtub punkjazz ning põhjamaine kõlapilt. Pärast nelja-aastast pausi rõõmustab publikut taas oma kontserdiga Viljandi Guitar Trio, kuhu kuuluvad Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ning Argo Vals. 

Festivali eriprojekt on sel aastal GuitArte – koosseis, milles kohtuvad kitarrimuusika, valgus- ja videokunst ning luule. Robert Jürjendali, Jaak Sooääre, Mart Soo, Andre Maakeri ja Ain Agana originaalloomingu ning Maian Kärmase loodud haikude kahekõnes. Visuaalide ja valguse eest vastutavad Rene Liivamägi ja Carmen Seljamaa.

Unustamatute kontsertidega paitavad kõrvu  Mari Jürjens, Liis Viira & Robert Jürjendal, Priit Peterson, Marek Talts, Riho Sibul ning koguperekontsert, kus astuvad üles Andre Maaker ja Laura Kalle (Ugala). Festivalile paneb väärika punkti Erki Pärnoja.

Lisaks kontsertidele saadetakse festivaliõhtud ühiselt öhe vinoteegis Mulks, kus leiavad aset jämmid. Elu on näidanud, et nendel jämmidel avaneb sageli võimalus kohtuda Viljandi Kitarrifestivali esinejatega ning näha neid avanemas täiesti uuest küljest.

Loe lisa www.viljandiguitar.ee

Kommentaarid puuduvad