Maarja Kerner-Ader pani lastele omapärased nimed: teadsin alati, et tahan midagi erilist

Duubel

Kui lennuka nime võivad lapsevanemad oma lapsele ikkagi panna? "Duublis" on külas Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas ning kolme lapse ema Maarja Kerner-Ader, kes alles hiljuti käis oma kaksikutele nimesid panemas.

Maarja sõnul ongi ta alati väikse kiiksuga olnud ning nägi ühte oma laste nimedest isegi unes. "Ma olen alati teadnud, et ei taha nimesid nagu Mihkel ja Jaak, vaid tahaksin midagi erilist," selgitab ta. Eriliste nimede panemisel tal probleeme ei tekkinud.

Enel Pungase sõnul ei panda eriskummalisi nimesid ainult lastele, vaid tihti tahavad ka täiskasvanud oma nime muuta. Nöiteks on tahetud enda nimi vahetada Jumalaks või Saatanaks. Ekstreemse näitena toob ta välja ka Luciferi, mida õnneks siiski Eestis nimeks panna ei tohi.

Aga mida siis tohib panna? "Kui mõtled nime, mis ei ole halva tähendusega, võib panna kasvõi näiteks Reha," selgitab ta.

Lõppkokkuvõttes jõutakse järeldusele, et kuigi mingite piiride kehtestamine nimepanekul on hea, siis peaks vanematel säilima ka vabameelsus.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kui lennuka nime võivad lapsevanemad oma lapsele ikkagi panna? “Duublis” on külas Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas ning kolme lapse ema Maarja Kerner-Ader, kes alles hiljuti käis oma kaksikutele nimesid panemas.

Maarja sõnul ongi ta alati väikse kiiksuga olnud ning nägi ühte oma laste nimedest isegi unes. “Ma olen alati teadnud, et ei taha nimesid nagu Mihkel ja Jaak, vaid tahaksin midagi erilist,” selgitab ta. Eriliste nimede panemisel tal probleeme ei tekkinud.

Enel Pungase sõnul ei panda eriskummalisi nimesid ainult lastele, vaid tihti tahavad ka täiskasvanud oma nime muuta. Nöiteks on tahetud enda nimi vahetada Jumalaks või Saatanaks. Ekstreemse näitena toob ta välja ka Luciferi, mida õnneks siiski Eestis nimeks panna ei tohi.

Aga mida siis tohib panna? “Kui mõtled nime, mis ei ole halva tähendusega, võib panna kasvõi näiteks Reha,” selgitab ta.

Lõppkokkuvõttes jõutakse järeldusele, et kuigi mingite piiride kehtestamine nimepanekul on hea, siis peaks vanematel säilima ka vabameelsus.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid puuduvad