PÖFFi debüütfilmide võistlusprogrammis osaleb Lauri Randla “Hüvasti, NSVL” 

uudised.ee

Viie aasta järel võistleb Pimedate Ööde filmifestivali debüütfilmide konkursil Eesti film – Lauri Randla “Hüvasti, NSVL”. Viimati osales Eesti linateos debüütfilmide võistluskavas 2015. aastal, kui linastus Urmas Eero Liivi “Must alpinist”.

Nostalgiline draamakomöödia “Hüvasti, NSVL” räägib loo ingerisoome perekonna värvikast elust ENSV lõpuaastatel. Perepoeg Johannese silme kaudu jutustatav läugu põhineb ingerisoomlasest autori lapsepõlveelamustel. Filmi operaator on Elen Lotman, kunstnik Jaana Jüris ja peaprodutsent Peeter Urbla. Peaosas Niklas Kouzmitchev.

Kokku on debüütfilmide võistlusprogrammis 18 filmi, millest kümne puhul on tegu maailma-, seitsme puhul rahvusvahelise ja ühe puhul Euroopa esilinastusega.

PÖFFi juht Tiina Lokk nimetas tänavust valikut jõuliseks, väljakutsuvaks ja mitmekesiseks, mis esindab filmikunstis kõike värsket ja vitaalset. “Kui filmitööstus ühel heal päeval taastub, viivad just sellised autorid seda edasi,” ütles ta.

Maailmajagudest on tänavuses võistluskavas Euroopa, Aasia, Ameerika ja Austraalia filme: 11 Euroopast, neli Aasiast, kaks Ameerikast ja üks Austraaliast. Esimest korda võib võistluskavast leida Süüria filmi.

24. Pimedate Ööde filmifestival leiab aset 13. novembrist 29. novembrini kombineeritud kujul, filme saab esimest korda vaadata nii kinodes kui virtuaalselt.

Kommentaarid puuduvad