Warner Music Baltic avab Tallinnas kontori: esimene kohalik artist on NOËP

uudised.ee

Warner Music Group laiendab oma tegevust Baltikumis, avades kontori Tallinnas. See on esimene kord, kui Warner Music Finlandi koosseisus tegutseval harul Warner Music Baltics on piirkonnas füüsiline esindus. Samuti ehitab plaadifirma esmakordselt üles kohalike artistide nimistut.

Ettevõtet Warner Music Baltics juhib jätkuvalt tegevdirektor Mikko Manninen, kes allub praegu värskelt Warner Music Nordicsi presidendina alustanud Mark Fryle ja hakkab uuest aastast alluma Warner Music Finlandi uuele peadirektorile Niko Nordströmile.

Ettevõtte Warner Music Baltics liidriks on jätkuvalt tegevjuht Mikko Manninen, kes annab praegu aru Mark Fryle, viimane nimetati äsja Warner Music Nordicsi presidendiks. Järgmise aasta jaanuarist annab tegevjuht aru Warner Music Finlandi ametisse astuvale tegevdirektorile Niko Nordströmile.

Esimese kohaliku artistina sõlmis Warner Music Balticsiga lepingu üks rahvusvaheliselt tuntumaid Eesti artiste NOËP, kelle järgmine singel „On My Way (feat. Chinchilla)“ ilmub 23. oktoobril.

Plaadifirma on sõlminud lepingu ka Leedu ansambliga The Roop, kes on sel aastal digiplatvormidel üks koduriigi kõige kuulatumaid artiste ja keda saadab ka rahvusvaheline edu. Ansambel valiti Leedut esindama tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel ning isegi pärast võistluse tühistamist, tõi bänd võidu koju Saksamaa alternatiivselt finaalkontserdilt Eurovision 2020 – Das Deutsche Finale.

Warner Music Finlandi koosseisu kuuluv kirjastusettevõte HMC Publishing on laiendanud oma tegevust Baltimaadesse, sõlmides partnerluse Eesti indie kirjastus- ja plaadifirmaga Star management/Downtown studios. Koostöö võimaldab mõlemal osapoolel kohalikke artiste ja laulukirjutajaid nii kodu- kui ka rahvusvahelisel turul veel suuremal määral toetada. 

Mikko Manninen sõnab: „Viimastel aastatel oleme Baltimaade muusikaturu kasvul ja suundumustel hoolega pilku peal hoidnud ning tunnetanud selle piirkonna artistide rahvusvahelist potentsiaali.  Balti riikides on palju erakordselt andekaid artiste, produtsente ja laulukirjutajaid. Peamiselt keskendume uute talentide leidmisele ja artistide arendamisele. Ma olen kindel, et tänu artistisõbralikule suhtumisele loome muusikat, mis jõuab kodumaast kaugemale.“

Warner Musicu Nordicsi tegevdirektor ja asepresident Mark Fry lisab: „Rahvusvahelise plaadifirmana soovime anda oma osa, et toetada Baltimaade kasvava muusikaturu arengut ja sealse muusika laia maailma jõudmist. Meie artistikeskne äristrateegia on teinud Warner Musicust vaieldamatu turuliidri Soome kohaliku muusika maastikul. Loodame, et edaspidi annab selline lähenemine samavõrd hea aluse Baltimaade artistidele ja laulukirjutajatele. Mikko ja tema meeskond on teinud uskumatult head tööd selle nimel, et Warner Music Baltikumis hästi esindatud oleks.“

Warner Music Baltics tugevdab ka oma meeskonda. Karoliina Kanerva tegutseb alates 1. oktoobrist Soome ja Baltikumi rahvusvahelise turundusjuhi positsioonil. Anu Varusk (Eesti) jätkab Baltikumi regionaalse turundusjuhina, keda toetavad koostööprojektide koordinaatorid Inese Saulaja (Läti) ja Lukas Sniolis (Leedu). Fredi Lunden juhib piirkondliku repertuaari A&R osakonda ning Patric Sarin juhib piirkonna kirjastuse töökorraldust.

Kommentaarid puuduvad