Curly Strings annetas albumiga teenitud 6000 eurot laste heaks

uudised.ee

Kevadise isolatsiooniperioodi jooksul koondasid kodumaise folk-pop ansambli Curly Strings liikmed enda ümber kokku terve rea suurepäraseid Eesti artiste, kellega ühiselt salvestatud albumiga teenitud 6000 eurot annetati MTÜ-le Laste ja Noorte Kriisiprogramm.

Albumi kontseptsioonist lähtuvalt said kaasmuusikud valitud säärased, kes on ka ise lapsevanemad, ning igaüks neist tõi endaga kaasa loo, mis on mingil moel nende võsukeste või hoopis nende endi lapsepõlvega seotud. Nõnda sai kokku 12 muusikapala, mida koos Curly Stringsiga esitavad Ivo Linna ja Robert Linna, Mari Jürjens, Lenna Kuurmaa, Mari Kalkun, Ewert and The Two Dragons, Liisi Koikson, Jalmar Vabarna, Marge Niller, Adeele Jaago ning Laulupesa lapsed Airi Liiva juhendamisel. Album anti välja juuni alguses laulu- ja värvimisraamatu kujul, milles sisaldus lisaks CD-plaadile veel iga pala saamislugu, laulusõnad, noodistused lauluõpetajatele ning vahvad illustratsioonid laste fantaasia lendu laskmiseks.

Algusest peale sai eesmärgiks võetud ning ka kõigi külalisartistidega läbi räägitud, et kogu albumi tulu saab annetatud lastega seotud heategevusele. Pärast mõningast otsingut õnnestus Curly Stringsil tutvuda MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm juhataja Maire Riisiga, kellega koos leiti ühine keel. See mittetulundusühing on alates 1995. aastast korraldanud tegevusi, mis pakuvad psühholoogilist tuge lähedase kaotanud lastele ja nende peredele. Selleks korraldatakse igal aastal nii leinatoetuslaagreid kui pakutakse ka individuaalset nõustamist, lisaks on organisatsioon osalenud riiklikul tasandil oma valdkonna sisulisel arendamisel. Suvel käis Curly Strings ka toimunud leinatoetuslaagris esinemas ning sai tunda seda tõelist soojust ja hingelisust, millega selle organisatsiooni liikmed oma tööd teevad nende laste vaimse tervise parandamise nimel. 

Kommentaarid puuduvad