Tippujuja kaotas vee all teadvuse: mäletan sellest hetkest und, aga mitte seda, kuidas see juhtus

Duubel

Kümmekond eestlast tegeleb spordialaga, mis seab nende elu ohtu igal treeningul. “Duublis” kohtume vabasukeldujaga, kes tegeleb ekstreemse spordialaga edasi ka pärast treeningut, mis lõppes tema elustamisega.

Spordiajakirjanik Kalev Kruus korraldab rekordite sarja, milles ta lasi hiljuti tippujujal Martin Allikveel ujuda vee all võimalikult pika distantsi. Katse lõppedes aga sai sportlasel ootamatult õhk otsa ja ta minestas, mille tõttu muutus katse suisa eluohtlikuks.

Kruus selgitas, et ajas kokku pundi viiest inimesest, kellest neli olid professionaalsed vabasukeldujad ja üks tavaline tippujuja, et tekiks võrdlusmoment.

Allikmaa enda sõnul ohtudest teadlik ei olnud. "Ma ei teadnud, et selline asi võib juhtuda. Ma ei olnud üldse kursis sellise asjaga ja see tundus huvitav ning tahtsin proovida," selgitas ta.

Enda sõnul läks ta tunde järgi nii kaugele kui jõudis ning isegi tundis, et õhk hakkas otsa saama, aga pinnale ta ise enam ei jõudnud. Õnneks olid päästjad lähedal ja tõid mehe veest välja. "Sellest hetkest ma mäletan und, aga kuidas see juhtus, ma ei mäleta," lisas ta.

Ka Kruusi jaoks oli tegemist esmakordse juhtumiga ning see tabas teda üllatusena. Tulevikus kaaluks Allikmaa kaks korda, kas säärast asja taas ette võtta ning ei soovita seda kellelgi ilma ettevalmistuseta teha.

Täispikka intervjuud vaata videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11085528[/embed]

Kommentaarid puuduvad