Palju õnne! Eesti filmitudeng võitis tudengi-Oscari

uudised.ee

Ameerika filmiakadeemia tunnustas 15. septembril parimaid tudengifilme üle maailma. Rahvusvahelise mängufilmi kategoorias kuulutati võitjaks kolm filmi, mille paremjärjestus tehti teatavaks eile õhtul. Esimese koha sai Tallinna Ülikooli BFM-i tudengi German Golubi linateos "Mu kallid laibad" ("My Dear Corpses").

"Kui ma nüüd ütlen oma tiimile, et see juhtus, siis nad mind ei usu," ütles German Golub virtuaalsel auhinnatseremoonial.

Tema sõnul pole ta varem veel sellise tunnustuse osaks saanud. Noormehe jaoks tähendab see, et nende tiimi märgati ning hinnati kõrgelt.

Film räägib kodust ootamatult ilma jäänud noormees, kes võtab enda kätte üksiku ema hoolitsemise.a on sunnitud leppima esimese tööga - laibavedaja. Veidramaks teeb olukorra aga pikaaegse kogemusega kolleeg, kelle jaoks on see vaid järjekordne päev tööpostil.

Aastal 2016 asus German õppima Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi (BFM) filmikunsti erialale, mille lõpetas 2020. aastal režissöörina cum laude.

Kommentaarid puuduvad