Kuidas elab Eesti rahva abiga rekordsumma eest ravi saanud väike Annabel?

uudised.ee

Rohkem kui aasta tagasi puudutas paljude Eesti inimeste südameid tõsise geenihaiguse diagnoosiga väike Annabel, kelle ülikalli ravimi jaoks koguti vaid mõne nädalaga kokku kaks miljonit eurot. USAs tehtud geeniravi õnnestus, kuid täna ei soovi Annabeli seisundit kommenteerida ei Tartu Ülikooli lastefond ega Annabeli vanemad.

„Tähistame taas Annabeli minisünnipäeva. Seekord juba kaheksandat,“ postitasid lapse vanemad Ahti ja Kaidi mullu 4. novembril Facebooki. Kallist geeniravist oli selleks hetkeks möödunud neli kuud. 

Nüüd, kümme kuud hiljem ütleb pereisa Ahti, et hetkel nad kommentaare jagada ei soovi. "Oleme oma pere keskis niimoodi otsustanud,“ lisab ta.

Ka Annabeli ravisse 400 000 eurot panustanud Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond jääb kidakeelseks. „Annabeli pere on otsustanud, et nad annavad ise tagasisidet, kuidas neil läheb,“ sõnab fondi juhatuse liige ja toetusjuht Eveli Ilves. „Eks tähelepanu oli neile suur selles osas. Ja nad on öelnud, et hoiavad ise avalikkust kursis.“

Refereeritud Õhtulehest.

"Seitsmesed" kohtusid Annabeli perega natuke rohkem kui aasta tagasi kui pere rääkis lähemalt kuidas USAs saadud ravi õnnestus.

Kommentaarid puuduvad