Galerii! Karika Aasta Tantsauhindadel selgusid Eesti parimad tantsijad

uudised.ee

Kuldse Karika Aasta Tantsuauhinnad 2020 kahepäevasel festivalil Eesti Rahva Muuseumis esines enam kui 2200 Eesti parimat tantsijat ning festivali Grand Prix' rändkarika viis selle korral koju Tallinnas tegutsev tantsutrupp Kullo KT Stuudio oma tantsuga „1i”. Nende juhendaja on koreograaf Sandra Põld.

„Võidutants „1i” läks kõigile südamesse. On uskumatu, kuidas trupp suutis panna niivõrd tõsise teema tantsukeelde. See tants oli leidlik ja nüansirikas ning tehniliselt ülikõrgel tasemel,” ütles žüriiliige ja tantsuvaldkonna korraldaja Sille Ardel.

Festivali avapäeval võistlesid tantsijad soolo-, duo- ja triotantsudes, kus kõigi esinejate peale kokku tehti rohkem kui 700 etteastet. Oma meisterlikkust näitasid tantsijad mudilastest igavesti noorteni, kelle hulgas vanim tantsija oli 82-aastane.

Kuldse Karika teisel päeval oli lava 120 grupitantsu päralt. Koreograaf ja žüriiliige Kaisa Kattai ütles, et teda üllatas Eesti tantsijate ühtlane ja ülikõrge tase ning märgatavalt suur areng: „Järjest rohkem mõeldakse tantsust kui lavastusest, kus kogu esitus kostüümidest muusikani moodustab ühtse terviku.”

Auhindamine toimus sel korral teisiti, sest parimaid premeeriti festivali ajaloos esimest korda Karika Aasta Tantsuauhindade ehk KATAdega, mis oli kui Eesti „tantsu-Oscarite” jagamine. Ekspertidest koosnev žürii valis parimaid kolmes vanuseklassis sellistes kategooriates nagu lavaline kohalolu, siiraim esitus, uudseim idee, loo 
jutustamine, parim koreograaf jne.

KATAd viisid erinevates kategooriates koju järgmised tantsurühmitused: Ian Dance Company, DanceAct Tantsustuudio, Tähtvere Tantsukeskus, KULLO 
KT Stuudio, Võimlemisklubi Janika, JJ-Street, Dreamstudio, Carolina Tantsustuudio ja Black and Brownie tantsutrupp. Kõige meisterlikumaks tantsijaks kuulutati Kristjan Talu JJ-Street tantsukoolist.

Tantsufestival Kuldne Karikas on suurim üle-Eestiline tantsuvõistlus, mida korraldati sel aastal juba 11. korda. Hooaja vältel võttis festivalist osa pea 8000 tantsijat ja koreograafi üle Eesti. Käimas on juba ka 12. hooaja planeerimine ning 2021. aasta Kuldse Karika maakondlikud eelvoorud algavad järgmise aasta veebruarist.

Kommentaarid puuduvad