„O2“ on vaatamas käinud juba üle 55 000 inimese

uudised.ee

1939. a sündmustel põhinev spioonifilm „O2“ on kinodes kõige populaarsem tänavu sügisel linastunud Eesti film, mida on vaatamas käinud juba üle 55 000 inimese.

Filmilevitaja Timo Dieneri sõnul on „O2“ tänavu sügishooajal konkurentsitult populaarseim kodumaine film: „Kui tavaliselt käiakse uusi filme vaatamas kõige enam esilinastuse järgse nädala jooksul ja sellele järgneb tuntav vaatajanumbri langus, siis „O2“ puhul näeme, et kinokülastajate arv püsib stabiilselt kõrge ka kolmandal nädalal. Mõju on avaldanud filmi juba näinud inimeste positiivne vastukaja oma tutvusringis.“

6. oktoobril esilinastunud „O2“ on kinos vaatamas käinud juba üle 55 000 inimese. „Huvi „O2“ vastu on kõikjal Eestis väga kõrge. Kuna tegemist on ajaloolise suurfilmiga, siis on „O2“ toonud kino tagasi kohtadesse, kus juba mitmeid aastaid filme näidatud pole. Näiteks Sakus toimus kinoseanss pärast mitmeaastast pausi,“ tõi Diener välja.

Aktiivsele kinokülastamisele aitas kaasa ka koolivaheaeg – paljud õpetajad ja lapsevanemad soovitavad filmi vanemate klasside kooliõpilastele, kuna see on hea võimalus tutvustada Eesti ajalugu noortele sobivas meelelahutuslikus võtmes.

Tõsielusündmustest inspireeritud filmi „O2“ tegevus leiab aset 1939. aastal, kui Eesti oli kaotamas oma iseseisvust. Kohe-kohe on puhkemas Teine maailmasõda ja just neil kriitilistel hetkedel langeb Eesti nõukogudevastase luure juht salamõrva ohvriks. Selgub, et meie salateenistuses tegutseb äraandja ja tema tabamine tehakse ülesandeks luureohvitser Feliks Kangurile (Priit Võigemast). Samal ajal jõuab luurajateni info, et Stalin ja Hitler on sõlminud Eestit puudutava salakokkuleppe. Olukorda ei muuda lihtsamaks ka Feliksit painav saladus, mille keskmes on kahe aasta tagune kirglik armusuhe.

Lisaks Priit Võigemastile löövad filmis kaasa Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Hele Kõrve, Alo Kõrve, Johan Kristjan Aimla, Agnese Cīrulele ja Kaspars Znotiņš Lätist, Sampo Sarkola Soomest ning paljud teised näitlejad.

Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös valmiva „O2“ režissöör on Margus Paju („Supilinna salaselts“), stsenaristid Tiit Aleksejev, Eriikka Etholén-Paju, Tom Abrams ja Olle Mirme. Filmi operaator on Meelis Veeremets, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Kristina Lõuk, heliloojad Rihards Zaļupe ja Ēriks Ešenvalds, helirezhissöör Vytis Puronas ja monteerija Marion Koppel.

O2 võtteperiood vältas kaheksa kuud ja filmi valmimisel lõi kaasa üle tuhande inimese. Filmi tootsid stuudiod Nafta Films (produtsent Esko Rips ja kaasprodutsent Diana Mikita) ja Taska Film (produtsent Kristian Taska), kaastootjateks on Solar Films Soomest, Film Angels Lätist ja InScript Leedust. Projekti toetajad on Eesti Filmi Instituut, Kaitseministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Elisa, Tallink, Tradehouse, Olerex, Creative Europe Media, Viru Filmifond, Tartu Filmifond, Läti Filmi Instituut, Leedu Filmi Instituut, Soome Filmi Instituut, YLE, AkzoNobel, Baltic Workboats, D’Difference, Goldwell, Hestia Hotel Group jt. Filmi levitab Hea Film (Estonian Theatrical Distribution OÜ).

Kommentaarid puuduvad