Ilmus esimene põnevusromaan Instagramist

„Instagrami identiteet“ kannab kirjanik Allan Keiani uusim raamat tabavat nime. „Täpselt nagu paljudes teistes eluvaldkondades, tuleb ka kirjanduses ajaga kaasas käia ja käsitleda just neid teemasid, mis parasjagu kuumad on“, avaldab mitme menuki autor enda romaanide edu saladuse.

Värske teose kaanekaunitarid on Eesti suurima jälgijaskonnaga Instagrami-staarid Katri Palm aka katrikats ja Deana Noop, keda laiem avalikkus teab pseudonüümi deanabanana järgi. „Minu uue raamatu kaks põhiteemat on sotsiaalmeedia ja krüptoraha“, kergitab Keian saladuseloori.

Romaani peategelane on 18-aastane koolipoiss, kelle pildid jäävad silma USA mainekas modelliagentuuris, kuhu ta casting´ule kutsutakse. New Yorki jõudes, ei suuda noor talent paraku kogenud modellikütte üllatada ja pärast proovisessiooni saadatakse ta kodumaale tagasi. See paljude jaoks kibe tõehetk on moemaailmas tavaline, sest konkurents on seal meeletu. Rahalistesse raskustesse sattunud koolipoiss laeb tagasilendu oodates tuntud pildirakendusse sama foto, mis ta ootamatult New Yorki lennutas. Kodumaal telefoni uuesti sisse lülitades avastab ta, et hetkeajendil üles laetud pilt on teinud temast üleöö tõelise Instagrami-staari.

Romaani teiseks keskmeks tegelaseks on 38-aastane programmeerija, kes on jõudnud eneseteostuseni, millest enamik unistab. Pikki aastaid krüptovaluutat kaevandades on ta viimaks jõudnud ära oodata ka oma tähetunni. Küberraha kuningas bitcoin, millesse ta sihikindlalt uskus ja kogu maise vara investeeris, kasvatas mõne kuuga kõigile ootamatult kümneid kordi väärtust ning tegi temast loetud päevadega jõuka mehe. Paraku maksab friigistunud arvutisõltlase aastaid kestnud enesehävituslik eluviis viimaks krüptoentusiastile valusalt kätte. Veel enne, kui mees hinnalise bitcoin’i rahaks tegemise hüvesid nautida jõuab, tabab ta keha kaelast saadik halvav ränk haigus, misjärel jääb unistuste täideviimiseks vaid üks võimalus.

Pealtnäha lihtsast tööotsast, mida arvukate jälgijatega värskele Instagrami-modellile pakutakse, haarab rahahädas noormees pahaaimamatult kinni. Järjest kasvavate honoraride eest elukogenematu koolipoisi üksnes tellija soovide järgi elama palganud, kogeb voodisse aheldatud arvutifriik, kuidas värskest Influencer´ist saab märkamatult tema unistuste elu täideviija kehastus. Euroopa kuumimates paikades ringi reisides müüb järjest ahnemaks muutuv noormees aina suuremaks muutuvate summade eest voodisse aheldatud arvutifriigile virtuaalse identiteedi asemel märkamatult hoopis iseenda.

Kuidas pöörased seiklused lõppevad, saad lugeda juba raamatust, mille katkendid ja sisututvustuse leiad SIIT!


Foto: Pressimaterjal

 

Kommentaarid puuduvad