NOËP avaldas oodatud muusikavideo värskele singlile “On My Way”

uudised.ee

Multitalent NOËP heitis viimaks katteloori oma uue singli “On My Way” muusikavideolt. Värske lugu, millel teeb kaasa Suurbritannia laulja- ja laulukirjutaja CHINCHILLA, ilmus möödunud reedel ning on tänaseks nii kodu- kui ka rahvusvahelise publiku poolt suurepäraselt vastu võetud.

Sarnaselt popmuusiku eelmistele singlitele, toetab uut lugu muusikavideo, mille režissöör, produtsent ja monteerija on ei keegi muu kui NOËP (aka Andres Kõpper) ise. Režissööri taustaga muusik on ka uue video puhul enda elu keeruliseks teinud, ehitades seekord oma hübriidsele ideele üles virtuaalreaalsust kaasava video, milles võib märgata nii filmilikku klassikalise muusikavideo kui ka lüürikavideo formaati, kuhu on põimitud muljetavaldavaid 3D efekte. "Tunnen, et mu režissööri taust mõjutab paljuski ka minu laulukirjutamist, mis on inspireeritud filmistsenaariumite esteetikast. Iga loo kirjutamisega kaasneb väga visuaalne maailm, mis loob justkui uue reaalsuse,” räägib NOËP.

“Võtteplatsil oli tunne nagu filmiksime Tomb Raiderit, kes on Star Warsi universumisse ära eksinud,” meenutab video režissöör NOËP. “Sellisest kombost väntaks hea meelega ühe täispika filmi. Olen kõikidele asjaosalistele ülimalt tänulik, sest sellised asjad saavad sündida ainult tiimitöö tulemusena. Näitleja valikuga jäin samuti äärmiselt rahule. Muusikavideos ainsa osalisena üles astunud Gertrud on Eesti filmimaastikul täiesti uus nägu ja kuigi tegu pole otseselt näitleja vaid modelliga, siis usun, et kui tal ambitsiooni peaks olema, siis potentsiaali sel alla tegutsemiseks on tal kindlasti. Uskumatu on tagantjärele mõeldes see, et 95% eriefektidest tegime kahekesi koos Karl Hans Õunpuuga (kellega tehti ka Young Boy muusikavideo) ära nelja ööpäevaga. Just nimelt ööpäevadega, sest pea iga päev läks meil pikalt öösse ja viimane lausa hommikuni. Ajanappuse tõttu oli postproduktsioonile lisaks ka video idee genereerimise periood erakordselt stressirohke. Tänan Oskar Lehemaad, kes soovitas mul alustada millestki väga lihtsast. Videost, mis esialgsel ideetasandil oli mõeldud lüürikavideona, kujunes lõpuks välja täitsa muusikavideo mõõtu video. Selle üle on mul hea meel.”

“Meenutades kui nad selle ideega minu juurde tulid, mõtlesin peas vaikselt muiates, et see saab põnev olema. Olles varem tegelenud pigem modellimaailmas, oli muusikavideo minu jaoks päris suur väljakutse, sest näitlemiskogemust mul napib,” lisab muusikavideos lummavat peategelase rolli etendanud Gertrud Kiisa. “Väljakutsed võtan aga alati kahe käega vastu. See oli midagi uut ja väga lahedat! Usun, et peale pikka päeva saime suurepäraselt hakkama. Nüüd järele mõeldes, teeksin midagi sellist  kindlasti uuesti. Ja kes teab - ehk ütleksin ka filmis mõnele rollile ‘jah’.”

Ahvatlustele järele andmist ja elu täiel rinnal kogemist innustava singli “On My Way” muusikavideo, mis ühendab traditsioonilise formaadi lüürikavideo ja virtuaalse reaalsuse elementidega, on kõigile nüüd ka Youtube-i keskkonna vahendusel vaadatav.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=r-OOr1bd0Rs&feature=youtu.be[/embed]

Kommentaarid puuduvad