Jää-ämbri väljakutse algataja lahkus 37-aastaselt

uudised.ee

Suri Patrick Quinn, kes oli sotsiaalmeedias ülipopulaarseks osutunud jää-ämbri väljakutse üks kaasalgatajatest. Sotsiaalmeedia kampaaniaga koguti ALS-i uurimiseks rekordilised 220 miljonit.

Patrick Quinn oli mees, kes võitles Lou Gehrigi haigusega, aidates muuhulgas luua jää-ämbri väljakutset ehk ice bucket challenge'it. Kahjuks lahkus ta nüüdseks meie hulgast 37aastasena, seitse aastat pärast diagnoosimist, vahendab The Guardian.

Quinn, kes sündis ja elas New Yorgis, oli kampaania kaasasutaja, mille kaudu koguti lõpuks 220 miljonit dollarit, et uurida rasket haigust ALS ehk amüotroofne lateraalskleroos, laiemalt teatakse ka kui Lou Gehrigi haigus. Ta sai diagnoosi 8. märtsil 2013.

ALS assotsatsioon hindas väga Quinni, kes aitas luua ühe edukaima sotsiaalmeedia kampaania ajaloos. "Jää-ämbri väljakutse oli väga suureks abiks ALS-i vastu võitlemiseks, juhatades uute avastusteni, laiendades inimeste hoolimist ALS inimestesse ning pakkudes ka väga suurt rahalist tuge," kirjutab organisatsioon.

Kommentaarid puuduvad