Hanna Martinson meenutab õpinguid lavakunstikoolis: ma pole kunagi olnud nii õnnetu, kui sellel poolaastal

uudised.ee

Filmist "Alpinist" ja saatest "Su nägu kõlab tuttavalt" tuntuks saanud Hanna Martinson avaldas, et proovis pärast gümnaasiumi lõpetamist 2012. aastal sisse saada lavakunstikooli, kuhu ta toona vastu võetigi, kuid õige pea sai aru, et lavakas on tema jaoks liiga raske. 

Martinson meenutas taskuhäälingus "Täitsa Pekkis", et kevadistest katsetest sai ta mängleva kergusega läbi, kuid suvist "sõela" läbides tekkis probleem tema välimusega. Nimelt oli näitlejahakatis lasknud endale panna gümnaasiumi lõpuaktuseks pikad kunstripsmed. "See on ebasobilik näitlejale, kes peab moonduma erinevateks karakteriteks, aga ma ei mõelnud selle peale," tunnistas Hanna.

Enne viimast katsepäeva paluti Martinsonil need aga eemaldada. Kuigi Saaremaa neiu leidis ühe Tallinna ripsmetehniku, kellel oli vaba aeg täpselt tund aega enne katsete algust, siis teadmata asjaoludel ei ilmunud ilutegija lihtsalt kohale.

Lõpuks lõikas näitlejahakatis ripsmed endal ära ja sai kooli sisse. Kuid tema õppetöö kestis vaid pool aastat. Martinsoni sõnul ei suutnud ta lavakas enam püsida, sest õppetöö maht ja koduigatsus kasvasid üle pea. "Ma pole kunagi olnud nii õnnetu, kui sellel poolaastal."

"Siis tuli talvine aeg, eksamite aeg ja teatati mulle ja ühele kursavennale, et meie seal koolis enam ei jätka. See tuli ootamatult, seal oli null hoiatust," meenutab ta. Hannale öeldi otse, et on näha, et tema jaoks on see kool keeruline ja lavakas võib-olla polegi tema jaoks mõeldud.

Kuula täispikka intervjuud SIIT!

Kommentaarid puuduvad